Magyarország kormánya megbukott!

2012. december 14. 09:51

Az elmúlt másfél hétben azonban olyan bombatámadások érték a kormányt, amelyek miatt már azt sem engedte meg magának, hogy szétverjen egy előre be nem jelentett tömegtüntetést, amely azonban a főváros közlekedését több ponton megbénította.

2012. december 14. 09:51
Bősz Anett
SZDSZ.hu

„Ezidáig is úgy gondoltam, a jelenlegi állapotok nagyon hasonlítanak az 1988-ashoz – noha akkor még bölcsődébe sem jártam, és az év utolsó negyedében lázasan készültem a kistestvérem fogadására. Az elmúlt másfél hétben azonban olyan bombatámadások érték a kormány, amelyek miatt már azt sem engedte meg magának, hogy szétverjen egy előre be nem jelentett tömegtüntetést, amely azonban a főváros közlekedését több ponton megbénította.

Semjén Zsoltnak épp jókor jöttek a Hallgatói Hálózat szervezte tüntetések, így gyakorlatilag teljes feledésbe merülhetett az elmúlt két napban, hogy ellene elmarasztaló ítéletet hozott egykori egyeteme etikai bizottsága, miszerint »súlyos szakmai-etikai vétséget követett el«. Még egyszer: Semjén a magyar kormány első emberének helyettese.

Hoffmann Rózsa oktatásügyi ámokfutása (pontosabban az általa vezetett államtitkárságé, mert nem hihetjük, hogy ő maga egyedül kapta meg a reformok tervezését, ilyen kegyet Orbán nem gyakorol), nemzedékekre előre betonozza be a jelenlegi társadalmi berendezkedést. A szegény gyerek immáron nem pusztán egyetemekről, főiskolákról van kizárva, hanem – jó valószínűséggel – a munkapiacról is, mivel a kormány leszállította a tankötelezettséget 16 évre, így aki otthon nem látta a szüleitől, hogy »menni kell előre, csinálni kell, jó jegyeket kell szerezni«, annak marad a folytonos bukás, 16 évesen pedig az utca.

(...)

A Fidesz-KDNP-szövetség az élet minden területére benyomakodott. Az iskolába (amelyek jó részét államosították), elfogadva egy olyan alaptanterv-rendszert, amelynek Nyírő József és Wass Albert is a kötelezően oktatandó részét képezik. Becsült adatok szerint Magyarországon a zsidók 80-200 ezres tömeget alkotnak, a II. Világháborúban pedig – lakosságarányt tekintve példátlanul magas – 400.000 magyar zsidó vesztette életét.

Nyilvánvaló, hogy nincs olyan politikai terület, amelyben Magyarország kormánya ne vallott volna kudarcot. A középosztály alig-alig él, akik még talpon vannak, úgy érzik, kuss a nevük, hogy még ebbe a megmaradt jövedelembe kapaszkodhassanak. Az ország több mint egyharmada létminimum alatt él, és a budapesti értelmiség el sem tudja képzelni, milyen körülmények közt kénytelenek élni magyar emberek falun (az Európai Unió egyik falujában).

Ez a kormány kétséget kizáróan megbukott. Nem fog csomagolni, nem fog összepakolni, nekünk kell megmondani, és ajtót mutatni neki. Minden nap, egyre hangosabban, hogy 2014-re mindenki meghallja: »Orbánéknak menniük kell«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. december 14. 18:49
"Az elmúlt másfél hétben azonban olyan bombatámadások érték a kormány, amelyek miatt már azt sem engedte meg magának, hogy szétverjen egy előre be nem jelentett tömegtüntetést, amely azonban a főváros közlekedését több ponton megbénította." --- Hehe! Dádá lesz Clintonnétól?
Next adósság
2012. december 14. 15:11
Magyarország kormánya megbukott! Már 2006-ban. Hümm!
Rózsa Misi
2012. december 14. 14:59
De szép is látni, ahogy a szélsőjobb és az Orbán nyáj így együtt felpörgött erre a remek írásra!
csíksomlyai
2012. december 14. 14:02
Nincs túl nagy ingerenciám egy szdsz.hu-n megjelent cikket kommentelni, DE fogadjunk egy használt Adambrau-s kupakban, hogy jövő héten menesztik H. Rózsa gyanúsítottat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!