Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Szalonzsidózás, szaloncigányozás, szalondiktatúra

2012. december 03. 14:08

Mára a legvadabb rémálmokat is túlszárnyalta a Fidesz-kormányzás antidemokratizmusa.

2012. december 03. 14:08
addicted to politics
addicted to politics

„Amikor 2010 késő őszén a kormánypártok egy gyors de határozott lépéssel visszavágták az AB jogkörét, a teljes magyar társadalom felhördült. Mire az Alaptörvényt, az új választási eljárási törvényt elfogadták, már csak legyintünk. Amikor 2010-ben a liberális szellemi elit elemzéseit olvastam arról, mi várható az Orbán-kormány négy évétől, a kilátásba helyezett új »alkotmánytól«, a teljes közjogi rendszer átalakításától, úgy vélekedtem, eddig csak nem mennek el, azt társadalmi felhördülés, összeurópai felhördülés nélkül nem tehetik meg. Ha másért nem, hát politikai megfontolásból nem merik majd megtenni. Mára a legvadabb rémálmokat is túlszárnyalta a Fidesz kormányzás antidemokratizmusa.

Talán valami ilyesmire számít a Jobbik is. Hogy ma még innen-onnan megszólalnak a figyelmeztető hangok, néhányan felvonják a szemöldöküket a rasszista szónoklatok, vonulások láttán. De öt év múlva majd csak legyintünk és megyünk tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peonza1
2012. december 03. 21:14
Ezek a faszkalapok azt gondolják,hogy mindenki azt gondolja amit ők gondolnak.El sem tudják képzelni,hogy a Fidesz törzsszavazói,az intézkedések többségével egyetért.
OberEnnsinnen
2012. december 03. 20:15
„Amikor 2010 késő őszén a kormánypártok egy gyors de határozott lépéssel visszavágták az AB jogkörét", Hát igen. Az AB minden törekvése arra irányult, hogy megállítsa, sőt befagyassza az időt. Azt az időt, ami már 1982-ben kezdődött, csakhogy erről az ország 99 százalékának nem szólt senki. A magyarokat - mert nem figyelnek - megint átdobták a jóságos elvtársak hálózatos leágazásai.Amíg nem figyelünk, ez vár ránk. De most mindenekelőtt gyermekeink, unokáink életéért kell küzdenünk.
Csigorin
2012. december 03. 20:00
Hördült fel az apad fasza az. Csak ti horogtok szunet nelkul, de azt mar megszoktuk nehany evtizede.
hátakkor
2012. december 03. 18:38
Már az elsö felütés is marhaság. Demokráciában a démosz közvetlenül és képviselői útján gyakorolja a hatalmat, tehát az AB jogkörének csorbítása bizony erősítheti a démosz demokráciáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!