Jeremiásokról és ál-Jeremiásokról

2012. november 12. 09:03

A provokátorok valójában ál-Jeremiások. Kínt, szenvedést hazudnak, egyetlen céljuk, hogy kiábrándítsanak.

2012. november 12. 09:03
Surján László
Facebook

„Manapság sok a kesergő ember, a keserűséget árasztó levél. Ám ezek nem egyformák. Legalább három csoportot látok. Vannak a súlyos gondokkal küszködők, a valóban kilátástalan helyzetben lévők. Vannak azután a borúlátók, és vannak a provokátorok. A stílusuk Jeremiás siralmaira emlékeztet. A valós helyzetüket figyelve az első csoportot lehetne Jeremiásoknak mondani, de mivel ez a megnevezés negatív értelmű, rájuk való alkalmazása helytelen volna. Őket nem megbélyegezni, hanem rajtuk segíteni kell. A borúlátók már Klebelsberg nyomán is joggal nevezhetők Jeremiásoknak. Ők nem azzal hibáznak, hogy felemlegetik a problémákat, sőt ez inkább dicsérendő dolgok, hanem csak akkor, ha panaszáradatuk bénít, s nem a kijavításra ösztönöz. A provokátorok valójában ál-Jeremiások. Kínt, szenvedést hazudnak, egyetlen céljuk, hogy kiábrándítsanak.

Felismerésük fontos, mert hatásuk romboló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabox
2012. november 12. 14:38
Én értem a párhuzamot! De ugyan mitől lehetnénk pozitív gondolkozásúak?! Minden csúszik lefelé, foggal, körömmel kapaszkodunk, mindhiába!!! Ha lehetne másod, harmadállást vállalni, sokan megtennénk, de nincs! E közben, egyre inkább látótávolságon kivülre kerül minden igéret, a növekedés,a stabilitás, a kiegyenesedés,a felemelkedés, a jobb élet reménye! Surján "úr" magaslatából persze ez nem látszik! Szeretném ha megtapasztalná! Inkább maradjon csöndben! Az legalább nem idegesít!
nyugalmazott tanár
2012. november 12. 13:16
Jó a hasonlat, de én mégis inkább Jágónak látom ezeket. Ezt a semmirekellő, mihaszna kártékony brancsot.
nimród
2012. november 12. 12:47
Úgy látom, a ballib csapat ráuszult Surjánra. Találva érezték magukat.
székely
2012. november 12. 10:49
Más szemében a szálkát !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!