Keleti nyitás, nyugati lehetőségek

2012. november 24. 09:48

Amikor nem huhogásról, hanem effektív bukszanyitogatásról van szó, jelentkeznek azért nem kevesen, akik fantáziát látnak bennünk.

2012. november 24. 09:48
Sárközi Mátyás
Heti Válasz

„Nyitni Kelet felé hasznos, de egyidejűleg célravezető keresni a nyugati lehetőségeket. A Nyugat kockázati tőkéseit csábítani kell, például innovációs ötletekkel. Bizonyára van összefüggés a londoni magyar nagykövet vállalkozói és befektetői gyakorlata és aközött, hogy Csák János, valamint Jonathan Knott budapesti brit nagykövet közös védnöksége alatt első ízben tartottak Innovációs Napot az angol fővárosban. Csák bevezetőjében a magyar innovációs tehetség illusztrációiként Gábor Dénes holográfiafelfedezését és a Rubik-kockát emlegette, Knott pedig videóüzenetében a magyar Nobel-díjasok nagy számát.

Tíz magyar innovatív vállalkozás képviselői mutatták be, hogy mibe érdemes befektetni a brit kockázati tőkéseknek. Szinte mindannyian fiatalok, kiválóan beszélnek angolul, minden kérdésre felkészülten tudtak válaszolni, demonstrálva jártasságukat az üzleti világban. Jó volt hallgatni őket, bármiféle újszerű ötletükhöz, például szoftverszinkronizáló rendszerhez, bioetanolgyárhoz vagy éppenséggel drinkbárok hangulatzenéjét interaktív módon meghatározó, mobiltelefonos távirányítás nemzetközi bevezetéséhez kerestek tőketámogatást.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nippur
2012. november 24. 18:42
Mit is tudnánk mi eladni keletre? Erről nem nagyon beszélt a cikkíró - mert azt a néhány baromságot biztos nem, amit az angoloknak ajánlgattak.
beflower
2012. november 24. 11:09
Tényleg, miért Moszkvába költöztem? Tisztelettel Bajorországból Beflower.
beflower
2012. november 24. 11:07
Olvastam szállithat Magyarország húst Vietnamba. Kb: 12000km.Itt Námetországban meg órák alatt elfogy a magyar paprika.Miért csak Pick szalámi van.A németek imádják a magyar kaját!Piacra jutást kéne pályazati pénzekkel,adókedvezményekkel támogatni.Ki fogja Vietnamba a szállitási költséget fizetni,mennyi haszna lesz a szállitónak a közismerten jó létben élő Vietnamban?Agyamentek! Már mint azok akik ezt keleti "nyitást" szorgalmazzák!Németország közepe csak 1000 km. Csak ide kéne hozni a már meglevő termékeket bemutatni a nagy áruház láncoknak,mint egy jő üzletkötő./csak Kaufland áruházból 10000 van az Úniúban/A termékismertetés pénzbe kerül, hiszen ide kell jönni.Ehhez kéne támogatás Uraim! Tisztelettel Bajorországból Beflower.
kunbella
2012. november 24. 10:36
Keleten üzletet kell csinálni, és nem ideológiát. Persze kínai és orosz "testvéreink" szerzett jogból vissza nem adnak -lásd még Malév, Szurgut, Déli Áramlat (?)- de akkor is kell próbálkozni. Az is tény, hogy a nagy zseton Brüsszelből jön -lásd kohéziós alapok és mezőgazdasági pénzek - szóval ebben a koordináta-rendszerben érdemes gondolkozni. Azt meg jó tudni, hogy vannak jó magyar innovációs kezdemények, amelyeket lehet Londonban népszerűsíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!