Politikai példaképek

2012. november 03. 09:58

Eszem ágában sincs azért sápítozni, mert a tömegmédián szocializálódott ifjúság nem Platónt vagy Marie Curie-t tartja példaképének.

2012. november 03. 09:58
Balog Levente
Krónika

„Ha valaki esetleg nem tudná, Diaconescu egy bulvártévé-csatorna tehetős tulajdonosa. A bulvártévét itt szó szerint kell érteni: nagyjából arról szól, hogy egy spártai berendezésű stúdióba bármilyen futóbolond beülhet, és ország-világ előtt elmondhatja teóriáit arról, hogy az ország gazdasága azért tart ott, ahol tart, mert a politikai osztály valójában a Hold túloldaláról érkezett náci ufókból áll. Az ezzel megszerzett népszerűséget meglovagolva Diaconescu politikai pártot alapított, és a televízió törzsközönsége – amelynek átlagos mentális nívójához képest a szállóigévé vált panelproli akadémiai címre esélyes diplomahalmozó – a semmiből mintegy tízszázalékos népszerűséget biztosított számára.

Elena Udrea már régebbi motoros a politikában, karrierjét egyrészt dúsgazdag üzletember férjének, másrészt külsejének köszönheti, harmadrészt annak, hogy jókor hagyta ott korábbi pártját, és az új konjunktúrában fejlesztési miniszterségig vitte. Amúgy arról volt ismert, hogy ő az ügyeletes szőke jó nő a kabinetben, valamint arról, hogy a megszorító intézkedések bejelentésének időszakában D&G ruhában feszített.

Most eszem ágában sincs azért sápítozni, mert a tömegmédián szocializálódott ifjúság nem Platónt vagy Marie Curie-t tartja példaképének, de a felmérés eredménye azért jelzi a trendeket. A feltörekvő generáció szemében a siker szimbóluma a zöld mezőben egy SZENZÁCIÓ! feliratú tévéképernyő, rajta egy több ezer eurós Louis Vuitton táska látható, amit egy jó mellű bulvárceleb lóbál a parlament folyosóin. A jövő elkezdődött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. november 03. 12:26
?
tóth mária
2012. november 03. 11:18
black and white: rém közönséges vagy, tudod? vagy éppen ezért....???
kukagyerek
2012. november 03. 10:04
".. nem Platónt vagy Marie Curie-t tartja példaképének." Hogy hogy pont ez a kettő jutott eszedbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!