Félelmetes

2012. október 19. 09:03

A Fidesznek kell Budapest. A következő választások után is. Ha másnak nem, hűbérbirtoknak, hű alattvalókkal, akik rendre leadják a tizedet, kilencedet...

2012. október 19. 09:03
Szalai Anna
NOL

A városházán közben szétfolyik a félelem. S igazgat. Tarlóssal képtelenség tárgyalni. Már magában is alig bízik. A Fidesz helyi erői veszélyesek. Mögöttük Simicska, Széles árnya imbolyog. A hivatal emberei lehallgatott telefonokról, ellenőrzött számítógépekről suttognak. Szigorúan épületen kívül. Bent legfeljebb az időjárásról. Senki sem mer dönteni. Az akták ide-oda tolódnak. Készülnek az önigazoló jelentések. Mindenki védi magát.

Az elmét szűkítő paranoia immár kintről is látható. A főpolgármester jogi nyilatkozatot kért saját helyetteseitől, hogy az általuk jegyzett, közraktárakról szóló előterjesztés előnyös a városnak. Ő maga viszont nem szavazott a busztenderről, de hagyta, hogy a közgyűlés az igazgatóságokra tolja a döntés gazdasági-jogi felelősségét. Vitézy a feladatellátási szerződésre hivatkozik, a BKV vezetősége meg az ő levelére, miszerint megtérítik a cég pluszköltségeit. Miközben a BKV egyetlen biztos bevétele jövőre az, amit a városlakók fizetnek a jegyekért. Másnap meg kiáll Tarlós korábban porba alázott másik helyettese, és kormányzati támogatást kér Budapest új egészségtervére. Miután ellenállás nélkül, tokkal-vonóval, ingyen átadták a kormánynak az összes egészségügyi intézményt.

A félelem már nem is fortélyos. Remény sehol.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2012. október 19. 11:52
Ez már tényleg annyira vicces-szánalmas a balmédiától, 20 évig volt a hitbizománya Budapest a szadiszocinak, és amit maguk után hagytak az egy romhalmaz tetején egy jókora trágyadomb, amiből kilopták még a sittet és a műtrágyát is. Ezek után elállni a hűbérezéssel, nos ehhez jó vastag bőr kell, kedves Annácska.
orbán(c)
2012. október 19. 11:41
Hát igen.Amit a szocik meg az szdsz ellopott azt azért nehéz űberelni.
Mocskos Népszabadság
2012. október 19. 11:39
Látjátok, ma is sikerült létrehoznom egy hazaáruló, mcskos cikket.
Zokni
2012. október 19. 11:21
"Szamarkand.."- írja, kitöltve a képernyőt. Ha hangosan kimondjuk, akkor még a csendet is megtörhetjük vele. Praktikus vélemény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!