Újabb pesti srácok

2012. október 27. 10:25

Még nagyjából tíz év oktatáspolitika és személyesen Orbán Viktor robbantotta ki és vitte végbe ötvenhatot.

2012. október 27. 10:25
Megyesi Gusztáv
NOL

Az teljesen rendben van, hogy az október 23-i ünnepek alkalmából Lezsák Sándor parlamenti alelnök Pesti Srác-díjat kapott; ha most hirtelen filmet kellene forgatnunk ötvenhat dicsőséges napjairól, pesti srácként csakis Lezsák Sándort tudnánk elképzelni, sildes sapkás, rendíthetetlen fiatalemberként, aki sohasem váltogatja a nézeteit, s nem áll át az elnyomó hatalomhoz.

Meg persze megemlítendő Kocsis Máté józsefvárosi, illetve Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester Corvin közi Hős-díja is, ami már szinte a levegőben volt, főleg utóbbinál, hiszen ő a honi oktatás felvirágoztatására tette föl az életét, de olyan elhivatottsággal, hogy látva a kormány tanár- és diákellenességét, személyesen áll a sztrájkoló pedagógusok élére, akár a miniszterelnökével is végső harcba szállva, kvázi ő ma az oktatásügy Angyal Istvánja. Itt jegyeznénk meg, hogy él a családunkban egy ember, aki még ismerte Angyal Istvánt, mi több, Sztálinváros építésén együtt dolgozott vele, ennek alapján meri megkockáztatni, hogy Angyal István már az első hajléktalan józsefvárosi elkergetésének hírére úgy rázta volna ki öltönyéből Kocsis polgármestert, hogy arról később egész estét betöltő film készül, tudniillik a pesti srácok, a Corvin közi vagy a Tűzoltó utcai hősök nem rúgtak bele a csórókba és elesettekbe, hiszen többnyire maguk is azok voltak.

Ám ez csak kötözködő megjegyzés, a fősodor a lényeg, és a fősodor az helyes irányba visz: még nagyjából tíz év oktatáspolitika és személyesen Orbán Viktor robbantotta ki és vitte végbe ötvenhatot; azt nem állítjuk, hogy ő maga is verte le, bár minden elképzelhető. Hanem volt itt az ünnepeken még egy kitüntetés, amire alig figyelt az ország: szintén ötvenhat alkalmából Rogán Antal polgármester a Belváros díszpolgárává avatta Schmittné Makray Katalint, amihez mi is csak gratulálni tudunk, s levonni a tanulságokat, mi is kell hozzá, hogy az ember ekkora megbecsülést kiérdemeljen. »Az ünnepségen Rogán Antal azzal indokolta az elismerést – jelentette az MTI –, hogy Schmittné Makray Katalin annyira aktív részese a belvárosi közösségnek, hogy tiszteletbeli belvárosinak számít«, majd kiemelte, hogy a kitüntetett »az államfő feleségeként is mindig a magyar ügy szolgálatát tartotta szem előtt.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. október 28. 12:05
Igen hatéves volt 1956 oktoberében, meg is kérdezte az apját a Mezőgazdasági minisztérium tetején: -Apa miért szaladgál a nagymama cikk-cakkban a Kossuth téren? -Ne törődj semmivel fiam csak adogasd a tárakat! Hümm!
Ganyé
2012. október 27. 14:30
Nem tudom hogy mi volt 56-ban, de abban biztos vagyok hogy te a Horn-nal együtt gyilkoltad a forradalmárokat, te rohadt elvtelen bértollnok...Amúgy csak úgy mellesleg: Nincs kedved már végre megdögleni?
nyugalmazott tanár
2012. október 27. 13:53
Egy véreskezű komcsi bagázs tart nekünk előadást 56-ról? Ideje lenne eltakarítani ezeket a hazai közéletből.
laci0011
2012. október 27. 13:02
Az államfő az tényleg egy komoly fityuszos bukta volt,nem magyar ügy,morális csőd és elvtelen pénzdobálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!