Férfiasság

2012. október 09. 08:15

Erővel ugyanis erőt kell szembeszegezni, mert ez is egy európai álláspont, ugyanakkor az önkorlátozás is az.

2012. október 09. 08:15
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„Mégse járja, ha olyan emberekre akarnánk bízni a vezetés kérdését, akik kijelentik, hogy ők nem akarnak politizálni, meg inkább kevés oroszlánra és sok nyúlra van szükségük, és egy év múlva úgyse lesznek politikai vetélytársai senkinek, hiszen ha baj van, eltűnnek, és csak lebegtetik, hogy majd visszatérnek, de addig is csak táplálják és tüzelik a kishitűséget meg a reménytelenséget, mert nem a válság az ellenfél, hanem a kishitűség és reménytelenség, mert az igazságtalanság, a méltánytalan bánásmód mindig felébreszti a szunnyadó Férfiasságot, a Nyugat rejtett erőforrását, amely mindig is benne rejlett a Nyugat lényegét meghatározó dramaturgiában, az önmeghatározás magabiztosságában, erővel ugyanis erőt kell szembeszegezni, mert ez is egy európai álláspont, ugyanakkor az önkorlátozás is az, a sajátjaiért kiálló erős vezető az övéi megvédése érdekében kész bárkivel tágyalni, megegyezni, még hajlandó elmenni az oroszlán barlangjába is, hiszen rettentő az oroszlán odva, ha elhagyatott is, de egyet nem hajlandó, feladni céljait, ő a megfelelő ember a megfelelő időben, akinek ki kell állnia magáért és az övéiért, azokért, akik nemcsak csontos öklöt látnak benne, hanem olyan valakit, aki egy közülünk, mert ha megszólal, az emberek nyelvén beszél, és amit mond, azt bárki folytathatná, de mégis jobb, ha ő beszél, mert szóval és tettel olyan teret teremt, amiben megidéződik az egyirányba tartó politikai közösség.

Aki erre képes, azt a politika nyelvén úgy hívják: az első ember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2012. október 09. 19:57
pfujbazmeg. Hogy képes valaki magát ennyire alázni? (Bár 4 milliárdért meggondolandó :) ) Enyhén szólva nem vagyok ovi híve, de ez szerintem még tőle sem elvárás.
Hogyisvan
2012. október 09. 15:51
Csak ennyire telik ma a fijjjuggnak? Egy ilyen infantilis idótára? Úgy látszik a fidesz nacsalnyikjainak maximum bayerzsóti szinvonalán szabad létezniük! A 'férfiasság' mint politikai kategória? Egyszerűbb lenne, ha GFG kimondaná: csak igazán nagy tolvaj lehet a JOBBOLDAL jelöltje? Tehát marad OviRaptor!
Borda4444
2012. október 09. 15:41
http://www.psysr.org/about/pubs_resources/groupthink%20overview.htm És klülönösen az utolsó fejezet: Remedies for Groupthink
Antigoné
2012. október 09. 13:44
Természetesen az ábrándos szemű pislogósról senki nem tudott volna ilyen írást rittyenteni,no meg a féleszűről sem, aki pedig egyfolytában kakaskodik. Orbánra pedig egyre kevésbé illik a leírás. Ergo: vágyálom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!