Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Júdáspénz

2012. október 26. 10:40

Igazságtalanság, sőt pimaszság, hogy a Médiatanács öt tagja idén 2,4 havi fizetésének megfelelő jutalmat vehetett fel.

2012. október 26. 10:40
Bednárik Imre
NOL

„A Klubrádió több mint másfél éve tartó kálváriája, az ellene folytatott hatósági ellehetetlenítési akció világosan rámutat arra, hogy a Médiatanács tagjai nem tettek, nem tesznek eleget e legfontosabb törvényi kötelezettségüknek. Több bíróság és nem egyszer jogerősen is kimondta, hogy a Médiatanács megsértette a törvényt. Amikor az alakilag hibás pályázatot beadó Autórádió Kft.-t hirdette ki győztesnek a Klubrádió által jelenleg is használt 95,3-as frekvenciára kiírt pályázaton. Amikor először végzéssel, majd határozattal a Klubrádiót is kizárta a 95,3-as frekvenciapályázatból azzal a tragikomikus indoklással, hogy a rádió pályázati anyaga szöveges oldalainak üres hátlapjai nem voltak beszámozva és aláírva. A bíróság eddig három jogerős ítéletben marasztalta el a Médiatanácsot, és még folyamatban van a Klubrádió pere a 92,9-es frekvenciáért is.

Akkor mire is a jutalom? Minden bizonnyal a politikai akarat végrehajtásának elismeréseként. A kormánypártok által kétharmados többséggel elfogadott magyar médiaszabályozás célja, hogy a csak a Fidesz által jelölt személyekből álló Médiatanács felügyelje a teljes írott, elektronikus és online sajtót, elfoglalhassák a közszolgálati médiát, országos és helyi szinten is a konzervatív kormányhoz közel álló médiahálózatot hozzanak létre. Az ellenzéki álláspontokat is bemutató, a kormányzattal szembeni kritikus rádiós és televíziós szerkesztőségek pedig ne juthassanak állami frekvenciához. E célok elérése érdekében a Médiatanács minden lehetséges lépést megtett, minden lehetséges eszközt felhasznált.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2012. október 27. 10:03
Örülnék ha a fentieket valaki tényekkel tudná megcáfolni. Gyülölködni lehet de az hova vezet? Az információs szabadság alapjog és ez ma ezer sebből vérzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!