Intolerancia a nemzettel szemben

2012. október 18. 22:50

Cigányok egész falvakat rombolnak le, erdőket-mezőket tarolnak le, s felkoncolják, aki útjukba áll. Ahol túlerőbe kerülnek, nyíltan terrorizálják a lakosságot. És a magyarok tűrik a mindennapi Olaszliszkát. (Az írás a Magyar Nemzet 2008. november 20-i számában jelent meg.)

2012. október 18. 22:50
Balavány György
Balavány György
Magyar Nemzet

„A rasszizmus fészkei – kilencven százalékban – a magyar családok, akik elégedetlenek, és ezért bűnbakot keresnek. No, helyezzük mindezt a valóság mérlegére. Kezdhetjük ott, hogy a TV2, ahol mindez elhangzott, független kereskedelmi adónak állítja magát, ám valójában a ballib politikai lobbi csatornája. A műsorvezető történésznek nevezte Ungvári Tamást, amit a jeles férfiú nyugtázott. Ám valójában – e néhány perces műsoron kívül – sosem volt történész. Závecz független kutatóként tündököl, valójában azonban ezer szál köti az MSZP-hez, cége rendszeresen kap zsíros megbízásokat a Miniszterelnöki Hivataltól. Benyomásom szerint igen egyszerűen működik: politikai megrendelésre alakítja ki a véleményét, majd ezt úgy adja elő, mint hivatalos adatot. (Például a rasszizmus veszélyét taglalva egy interjúban nemrég közölte, hogy a magyar választók tíz százaléka, nyolcszázezer ember szélsőjobboldali.) (...)

Készültek koncepciózus felmérések arról, hogy a piréz nevű fiktív népcsoportot szeretjük-e. Nem szeretjük. E kitalált nép az egyetlen, amelyet nem szeretünk. Ugyanakkor Újpalotán kínai negyed épül; Budapestet Európa Hongkongjának nevezik a kínaiak, akik több mint százezren élnek itt, de sem a maffiaügyletek, sem a feketekereskedelem, sem az illegális itt-tartózkodás miatt nem piszkálja őket senki. A szlovákok, románok, szerbek és egyéb kisebbségek iskoláit, médiumait, kulturális szervezeteit, önkormányzatait támogatja az állam. A hétköznapokban testvérként kezeljük a környező országokból származó nemzetiségieket. Eközben a Vajdaságban és Erdélyben a magyarok napi megaláztatásoknak, fenyegetéseknek, Szlovákiában nyílt politikai és hatósági atrocitásoknak vannak kitéve.

Melyik nemzet tűrné ezt?

Ma egy kétgyermekes magyar pedagógus házaspár kevesebbet keres a munkájával, mint egy négygyermekes munka nélküli cigány család segélyekből, adományokból és kétes ügyekből. Eközben cigányok egész falvakat rombolnak le, erdőket-mezőket tarolnak le, s felkoncolják, aki útjukba áll. Ahol túlerőbe kerülnek, nyíltan terrorizálják a lakosságot. És a magyarok tűrik a mindennapi Olaszliszkát. Tűrik, hogy a vagyonuk, az életük és a szavuk kevesebbet ér, mint a cigányoké. A magyarok nem tehetnek róla, hogy a »cigány politikus« kifejezésről Kolompár Orbán jut az eszükbe, aki máig nem tisztázta magát a sokmilliós sikkasztás vádja alól, vagy Horváth Aladár, esetleg az a Mohácsi Viktória, aki a magyarokat vádolja, amikor háborúznak a cigány uzsorások. A magyarság azonban tolerálja a hivatásos mocskolódókat, a kivakarózott jogvédőket, a tarkamagyar őrülteket, sőt a szocibérenc filisztereket is. Hát ez a valóság. Meg az, hogy nincs kedvem tovább az adómból eltartani naplopókat, akkor sem, ha cigányok. Tartsák el magukat, dolgozzanak, ha élni akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. október 19. 10:26
Balavány jól mondja, mindennapi Olaszliszka!
buckafej
2012. október 19. 09:18
"Szerintem az a jó, ha önszabályozás van. Lelkiismeret. Szentlélek, urambocsá. Lehetetlen, hogy ennyi gyűlölködés, rágalmazás, gyanúsítgatás, ennyi maró és gyilkos cinizmus maradjon a közbeszédben. Elhűlve látom, hogy ma már úgynevezett keresztények is micsoda kirekesztő, becsmérlő módon képesek támadni mindenkire, egymásra főleg. Hogy mennyire nincsen vitakultúra Magyarszágon. Hogy milyen villámgyors reflex a másként vélekedő leminősítése, kompetenciájának kétségbe vonása – ahelyett, hogy megpróbálnánk megérteni. Nem vagyok képes jó lelkiismerettel folytatni a munkámat, míg be nem ismerem: az elmúlt években publicistaként magam is sokat rontottam a helyzeten. Nem akartam, csak tettem, dühből. Ezért most, az önszabályozás híveként, nyilvánosan bocsánatot kérek mindazoktól – élőktől és holtaktól egyaránt – akik tevékenységét úgy kritizáltam, hogy egyúttal kipellengéreztem, szándékosan megaláztam őket. Nem névsor szerint, csak ahogy eszembe jut: bocsánatot kérek Popper Pétertől, Eörsi Istvántól, Heller Ágnestől, Kenedi Jánostól, Tamás Gáspár Miklóstól, Gábor Györgytől, Wildmann Jánostól, Buda Pétertől, Bakáts Tibortól, Szili Katalintól, Gyurcsány Ferenctől, Dobrev Klárától, Horn Gyulától, Havas Szófiától, Novák Attilától, Seres Lászlótól, Bolgár Györgytől, Orosz Józseftől, Babarczy Esztertől, Szalai Erzsébettől, Benyik Mátyástól, Szijjártó Pétertől, Németh Zsolttól, Ablonczy Balázstól. Nevezettek, tudom, nem valók egy kalap alá. Többségükkel feltehetően eztán sem fogok egyetérteni, és ezt nem is szándékszom titkolni. Úgyhogy talán lesznek ellenségeim ezután is. De én már nem vagyok ellensége senkinek. Balavány György" http://mindennapi.hu/cikk/vezer/mar-bocsanat/2011-01-07/1093
buckafej
2012. október 19. 09:04
Ó, mennyi ilyen újságíró van! Sőt, mintha náluk szakmai elvárás lenne a gumigerinc. Mérei Tibor, Eörsi István Rákosisták, aztán forradalmárok. Aczél, Avar, Bolgár, Mészáros kommunisták, most demokraták. De persze a jobboldalon is van rá példa, nem tagadom. Annyi példa van, hogy szinte ritka a következetes újságíró. De amit Balavány művel az a köpönyegforgatás rekordja, és a túlkompenzálás legjobb példája.
Zokni
2012. október 19. 08:34
Érdekes cikk. És EZ veszett össze EZZEL az újsággal? Azt min? Hogy melyikük gyakorolja hitelesebben a keresztényi türelmet, és szeretetet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!