Szezonnyitó tüntetés

2012. szeptember 05. 09:19

Ha október 23-ra sem nyeri vissza a MILLA a lendületét és az eredetiségét, akkor már tüntetni se lesz jó ebben a szegény, rosszkedvű, reménytelen országban.

2012. szeptember 05. 09:19
Vári György
Magyar Narancs

„A szónokok sem birkóztak meg a feladattal, látszott, hogy egyszerűen nem hiszik el, ami történt és az elképedt hüledezésen kívül alig valamit tudtak hozzáfűzni. Az erősebb mondatokat spontán dühkitörések szakították meg a színpad közelében, takarodj, mondjál le, effélék. Persze, mélységesen igazuk volt, de hiányzott az erő és a kreativitás, pedig a MILLÁ-ban éppen azt lehet szeretni, hogy – szemben a magyar politika legtöbb szereplőjével - vannak ötleteik, ha nem is mindig sülnek jól el. Mára azonban nem találtak ki semmit. Újra és többször felbosszantottuk magunkat ezen a politikushoz, felnőtt emberhez, erkölcsi lényhez méltatlan, abszurd és undorító történeten, majd több ízben fel lettünk kérve méltóságunk megőrzésére és mehettünk haza. Talán nem kell mondanom, hogy nem a Téli Palota ostromát hiányoltam és megvagyok zavargások nélkül, a szónokok is megtették, amit megtehettek és jobb, hogy legalább történt valami, mintha egyáltalán semmi sem történt volna, de ez így nem vezet sehová. Rendben, a demonstrációs szezon legelején vagyunk, mondjuk, hogy ez még csak a hangolás. De ha október 23-ra sem nyeri vissza a MILLA a lendületét és az eredetiségét, akkor már tüntetni se lesz jó ebben a szegény, rosszkedvű, reménytelen országban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. szeptember 05. 21:19
Október 23. nem a milláról, hanem 1956-ról szól, te tulok.
imres
2012. szeptember 05. 14:40
Utoljára 1789 július 10.-én, a Básztij 2-es cellájában emlegették a demonstrációs szezon kezdetét, de az 1-es, 3-as cella lakói gyorsan lehurrogták az illetőt. Azóta civilizációs betegségként emlegetik a forradalmárok, ha bárki az éjféli miséhez köti a kezdetet. A Moncada ostroma rávilágít arra, ha a forradalmárok elvétik az időpontot, akkor éveket kell várniuk, amíg a csillagok állása kedvezőre fordul és Che felmentő serege megérkezik. Ugye, Gyuri elvtárs? Jobb az, ha nincs kitűzött időpont. Ma, amikor akár jégeralsóban is lehet mongyonle szöveget kiabálni, miért is kötöd jeles eseményhez a szezonkezdetet, Gyuri elvtárs?
Autofocus
2012. szeptember 05. 13:47
Arannyos amikor ilyen őszinte naivitással rácsodálkoznak a saját pancserságukra... Ez van, öcsém: azon kívül hogy pfúj Fidesz, nincsenek érvényes válaszaitok a társadalom problémáira.
füst
2012. szeptember 05. 11:46
Ilyesztő a lehetőség, hogy csak ennyien vagytok, csak ennyit tudtok, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!