Egyetlen vágyunk, hogy mielőbb kipusztuljatok!

2012. szeptember 04. 18:14

A 2002-es választások után, amikor a Munkáspárt nem kis segítséget adott Kovács László MSZP-jének, Puch László a Munkáspárt egyik vezetőjének elég közérthetően fogalmazta meg viszonyukat: egyetlen vágyunk, hogy mielőbb kipusztuljatok!

2012. szeptember 04. 18:14
Thürmer Gyula
A Szabadság

„Nos, Bajnai úr bejelentkezett. Nem túl látványosan, de észrevehetően. Az általa menedzselt alapítvány adott közzé elemzést arról, hogy a »demokratikus ellenzék« hogyan is győzhetné le a Fideszt 2014-ben. Kiket rejt a hangzatos elnevezés? Nos, már maga a szó is a rendszerváltás előtti romantikus időket idézi, amikor Magyar Bálint szamizdatozott, Demszky pedig kiprovokált egy-egy rendőrpofont, hogy bekerüljön az aznap esti BBC híradóba,. Nyers Rezsőék és a többi liberális meg vitte ki az infókat a kormánypárt üléseiről, és együtt álmodatk egy világról, ahol mindenféle Kádár Jánosok nem akadályozzák az ő gazdagodásukat. De szép is volt! Mindenki együtt! 

A »demokratikus ellenzék« hallatán melegség tölti el azok szívét, akik így szépen együtt, Horn elvtárs kormányzásával eladtak minden mozgathatót a külföldieknek. S, persze közben felépültek a kis villácskák, magánbirodalmak, sőt alapítványok. Nem is demokrata, akinek nincs valami kedves kis pénzmosodája, mit is mondok, akinek nincs alapítványa.

Na, szóval Gordon bátyánk alapítványa feltette a kérdést a »demokratikus ellenzéknek«: fiúk, le kéne győzni a Fideszt! A tanulmányból az is kiderül, hogy a címzett az MSZP, aztán a DK és az LMP. A Munkáspártot ne is tessék keresni! Ezek a finom urak soga nem tekintették a Munkáspártot demokratikusnak. A 2002-es választások után, amikor a Munkáspárt nem kis segítséget adott Kovács László MSZP-jének, Puch László a Munkáspárt egyik vezetőjének elég közérthetően fogalmazta meg viszonyukat: egyetlen vágyunk, hogy mielőbb kipusztuljatok! Semmi gond! Legalább tudjuk, hogy a tőkés pártok mind egyformák, az egyik kutya, a másik eb, legfeljebb farkas, de semmi esetre sem bárány. (...)

Már 2010-ben is felmerült, hogy Bajnai csináljon egy új pártot. A pesti pletykák szerint sokan áldoztak volna erre pár százmillió dollárt, sékelt, sőt talán eurót is. Akkor azonban a németek, akiknek van némi tapasztalatuk az utolsó pillanatban bevetett csodafegyver haszontalan voltáról, úgy gondolták: jöjjön inkább a Fidesz! Bajnai maga sem hitt a csodafegyverben, s persze nem akart kockáztatni az MSZP és az SZDSZ kedvéért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. szeptember 05. 08:10
Gyuszi,minden szavad igaz,,,DDDD na és???? olcsóbb lett a gáz, villany ,benzin???
tributum
2012. szeptember 05. 07:37
- A máriaremetei "őrbódédról" beszélsz, a Gyulai Pál utcában: " S, persze közben felépültek a kis villácskák..." Gyulus, Gyulus, te már sose javulsz meg...!
enes
2012. szeptember 04. 21:08
"...Miután... voltak a Bethlen -Peyer paktumon, a SZDP...utalva a szovjet segitségre, "rubel lovagok"-nak nevezték a kommunistákat..." Ezt nem hallottam még,de az én hibám.
marko11
2012. szeptember 04. 20:40
Az szdsz/mszp komoly erőket mozgósított a rendszerváltás során, hogy Thürmeréket lejárassa, a szocdemeket szétverje. Az szdsz/mszp rendszerváltó hazugságai igen jól sikerültek, még itt is és most is visszaköszönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!