Eljött a polgári engedetlenség ideje

2012. szeptember 15. 08:04

Tömegmozgalmat szeretnék szervezni, de csak elindítani tudom, egy szál magam, aztán meglátjuk, mi lesz.

2012. szeptember 15. 08:04
Lángh Júlia
Galamus

Tömegmozgalmat szeretnék szervezni, de csak elindítani tudom, egy szál magam, aztán meglátjuk, mi lesz.

Ha jön a levél/behívó/összeírás a polgári védelmi szolgálatnak nevezett legújabb birkabefogási akcióra, NEM töltöm ki a kérdőívet, NEM küldöm vissza a hivatalnak, NEM fizetek pénzbírságot.

Mit tehetnek velem? Elzárhatnak, akár két hónapra is, na és? Egy becsületes életrajzba, egymást követő sötét elnyomó rendszerek korában, könnyedén belefér egy kis börtön, és eddigi életem során ebben még nem is volt részem. Verni talán nem fognak.

Ha pedig nagyon sok honfitársam, de tényleg nagyon sok, ugyanerre a következtetésre jut, mert úgy dönt, hogy nem akar tovább birka lenni, akkor csak vigyoroghatunk, mint hajdan Eörsi a smasszerra, de mi szabadlábon vigyoroghatunk, testben és lélekben szabadon, mert többszázezer ember (ez a minimum, de milliók is lehetnének) nem fér be a börtönfalak közé. Semmit nem tehetnek velünk.

Ilyen egyszerű. Eljött a polgári engedetlenség ideje, az erkölcs a mi oldalunkon áll. Nincs mitől félni, ha elég sokan vagyunk. Rajtunk múlik. Ha megjön a behívó, mondjuk el mindenütt, rokonnak, barátnak, szomszédnak, kollégának, boltosnak, hentesnek, fagylaltosnak, mindenkinek, hogy ÉN EZT NEM!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2012. szeptember 15. 20:41
Pontosan erre gondoltam én is.
Stigma
2012. szeptember 15. 19:33
Nem veszi észre senki, hogy ennek az adatszolgáltatásnak a megtagadását azért büntetik, mert ez az első, amivel még az állampolgárok munkahelyi adatait is be akarják gyűjteni, ahol a leginkább zsarolhatóak? Ha valamit, akkor nők polgári elégedetlenségét kéne megszervezni, mert eddig ők voltak az egyetlenek, akik Orbánt rábírták, hogy retiráljon a családon belüli erőszak témájában. Ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, kíváncsi leszek, hogy mit produkálnak 2012. szeptember 16-án 15 órakor a Kossuth téren a "Nők lázadása" tüntetésen: http://iwiw.hu/i/esemeny/rendezveny/Nok-lazadasa-164750
packó_
2012. szeptember 15. 16:26
ostoba vén pics@
tunde04
2012. szeptember 15. 15:48
" NEM töltöm ki a kérdőívet, NEM küldöm vissza a hivatalnak, NEM fizetek pénzbírságot." " de mi szabadlábon vigyoroghatunk, testben és lélekben szabadon,..." 'Eljött a polgári engedetlenség ideje, az erkölcs a mi oldalunkon áll." " Nincs mitől félni, ha elég sokan vagyunk." akkor most mégis csak van demokrácia? mert a múltkor Júlia telesírta a galamust avval, h nálunk nincs demokrácia. és a demokrácia létét mi sem bizonyítja jobban, mint az, h még nem verték pofán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!