Zsidó reneszánsz

2012. július 24. 11:33

Amióta a Fidesz van kormányon, pont, hogy nem a zsidó kultúra reneszánsza, hanem fasiszta restauráció zajlik.

2012. július 24. 11:33
Molnár Flóra
Alternatíva

„A zsidó kultúra a reneszánszát éli Magyarországon - mondta Áder János Benjamin Netanjahunak. Ami azt illeti, ez egy elég erős kijelentés annak tükrében, hogy például nemrég szóltak be Dr. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbinak, akit az antiszemita támadás után néhány nappal Áder személyesen is meglátogatott. Tényleg ennyire feledékeny/hülye/kétszínű lenne a csornai Charles Bronson?

Amióta a Fidesz van kormányon, pont, hogy nem a zsidó kultúra reneszánsza, hanem fasiszta restauráció zajlik. A levegőben izzadtság- és dohszagú nosztalgia terjeng; így válhatott Wass Albert, Sinka István, Szabó Dezső és Nyírő József a Nemzeti Alaptanterv részévé.

A tiszaeszlározás, a Horthy-szobor avatás sem biztos, hogy a zsidó kultúra reneszánszának indikátorai. A csatabárd végül Nyírő exhumálásakor került elő a holttesttel együtt; Elie Wiesel rögtön vissza is adta a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét (mondjuk 2004-ben már a románokkal is eljátszott valami hasonlót), mire Kövér írt neki egy béna válaszlevelet. De Kövér Laci nemcsak Elie Wiesellel akasztotta össze a kackiás betyárbajszát, hanem Romániával és Izraellel is - ahová aztán Áder ment helyette hazudozni a napokban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 373 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2012. augusztus 07. 21:55
Nem tudom, hogy Orwell tananyag-e. Most kiderült róla, hogy antiszemita volt. Akkor a diákok ne is olvassák? Hej de sok író költő volt kommunista. Azokat is vegyék ki a tantervből??? De jó lesz a diákoknak!
kjkj945
2012. július 25. 09:27
http://www.mek.oszk.hu/00700/00708/html/kolto00000/kotet00001/ciklus00486/cim00496.htm fasiszta kommunizmusét - mivelhogy rend kell a világba,
kjkj945
2012. július 25. 09:19
"""A fasizmus egy ókori hatalmi jelvény elnevezéséből a "fasces" szóból származik, amely eredetileg a teremtett világ egységét és a hatalmat szimbolizálta. Jelentése: az egyesült néptömeg, amely együttes akarattal engedelmeskedik az állam tekintélyének, amely a törvény és a nemzeti élet rendfenntartásának a legfelsőbb forrása."""
magnamater
2012. július 25. 08:43
Nem tudtuk,mi hiányzik szerencsétlen országunknak,hát kiderült, a zsidó reneszánsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!