Félidőben

2012. július 12. 12:06

1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás. Mindig a következő csata a döntő.

2012. július 12. 12:06
Matolcsy György
Heti Válasz

Döntésünk szerint a 2025 és 2035 közötti időszakban kell elérnünk a felzárkózást, különben elakadunk. Nem a semmiből indulunk, ezért 20 évet adtunk magunknak a cél eléréséhez: 2030-ra szeretnénk elérni az akkori európai fejlettséget és életminőséget. (...)

A régi világ sem tétlen: eddig két nagy támadást védtünk ki. Az első támadás 2010 nyarától 2011 közepéig tartott, a második 2011 őszétől 2012 tavaszáig. Az elsőben úgy tűnt, a költségvetési hiányról, a bankadóról és a nemzetközi valutaalapról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a hazai politika képes-e visszaszerezni a pénzvilágtól a nemzeti döntésekhez szükséges szabadságot. A másodikban úgy tűnt, a végtörlesztésről, a jegybanki függetlenségről és a demokráciáról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a pénzvilág képes-e eltávolítani egy szabadon választott miniszterelnököt államcsőddel, bankpánikkal és politikai államcsínnyel. Sokak szerint az első csata volt a döntő, mások szerint a második. Egyetlen hadjárat volt ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború.

1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás. Mindig a következő csata a döntő.

(A teljes írás a nyomtatott Heti Válaszban olvasható.)

Összesen 313 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erlauer
2012. július 15. 07:24
A lényeg az, hogy a Balaton Soundon fiatalok ezrei kiabálták, hogy Orbán, takarodj. Ja, és üzenem Matolcsynak meg a gazdijának, hogy 2 X 2 = 4.
huttinger
2012. július 12. 23:48
„Döntésünk szerint a 2025 és 2035 közötti időszakban kell elérnünk a felzárkózást, különben elakadunk. Nem a semmiből indulunk, ezért 20 évet adtunk magunknak a cél eléréséhez: 2030-ra szeretnénk elérni az akkori európai fejlettséget és életminőséget. (...)""" Ide figyeljetek fidesz hívők! Olvassátok el ezt a mondatot. A lökött vezetőitek arról beszélnek, hogy Európának vége. Ehhez képest miről is beszél a hátánfolyó könnyű kókler pénzügyminiszeretek? Szeretné elérni európai fejlettséget. Most akkor a nyomort választja? Mivel, hogy Európának vége. Miért nem az ázsiai életminőségről hadovál? Hülyék vagytok ti. Naponta viszitek vásárra itt a bőrötöket ezen tetves társaság miatt. de ha nincs eszetek.......
Viktus
2012. július 12. 22:46
Nem azt kapjuk az IMF-től, amit kérünk A Valutaalap közölte: a szigorúbb feltételekkel járó készenléti hitelről fognak tárgyalni. Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója csütörtök délutáni washingtoni sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Magyarországgal készenléti hitelmegállapodásról tárgyal majd az IMF jövő héten Budapestre látogató küldöttsége, nem pedig FCL vagy PCL típusú hitelkeretről – írja a Portfolio. - Nem véletlenül ment nyaralni Gyuri ... készül az újabb cumi.
realista
2012. július 12. 22:23
Azért reménykedjünk benne, hogy Matolcsynak ez már nem a félidő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!