Közgép-Strabag, két jóbarát

2012. július 11. 07:33

A Közgépnek a Strabaggal szövetkezve sikerült lenyomnia és a tönk szélére juttatnia a hazai riválisait.

2012. július 11. 07:33
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Bontsuk le a kétharmadot!

„A Fidesz, egész pontosan Selmeczi Gabriella közleménye viszont azzal próbálkozik, hogy összemossa az ellenzéki pártok kritikáját, és azokat az előző kormányok által preferált Strabag érdekvédőjeként mutassa be.

»Összeállt a Strabagot Védő Koalíció. ….  A Strabag Olajfa Koalíció pártjaival ellentétben örülünk annak, hogy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató, és Magyarországon adózó cégek nyernek el megrendeléseket egyre nagyobb számban«.

Egy kis zavar támadt a kormányerőben, hiszen hogyan lehet az állami pénzekből működő építési piacon nagy szereplő az osztrák Strabag, ha a kormány azzal a nemes szándékkal tolja a milliárdokat a Közgépnek, hogy hazai tőkét erősítse.

A válasz nagyon egyszerű. A Közgépnek a Strabaggal szövetkezve sikerült lenyomnia és a tönk szélére juttatnia a hazai riválisait. Számos zsíros állami megrendelést ugyanis a Strabaggal, vagy annak magyarországi leányvállalataival alkotott konzorciummal nyert meg: a HVG múlt heti száma szerint a kormányváltás óta az uniós forrásból finanszírozott építési beruházásokból 17,29 százalék esik a Közgépre és 13,65 a Strabagra.

Ezért teljes képtelenség azt állítani, hogy labanc politikát folytat és a Strabag érdekeit védi az, aki tisztességes közbeszerzéseket követel. És akkor arról még nem is szóltam, hogy a Közgép másik kedvenc konzorciumi partnere a Demszky Gábor egykori kabinetfőnöke által vezetett cég.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. július 11. 15:15
Gergő, te mindenhez értő... ekkora hülyeséget rég írtál. A konzorcium - mivel a feladat sokféle - világszerte természetes az iparban. Csak az nem mindegy, melyik milyen százalékkal és mekkora profittal vesz részt benne. Erről fingod nincs, ezért kussolsz róla. A Strabag - egyedül - drágábban épített síkvidéki aupályát, mint a horvát hegyekben. Most gépeket kölcsönöz, stb. Némi józan észt és belátást te is kölcsönözhetnél - akár a Strabagtól - kedves Gergő.
Hajdú Sógor
2012. július 11. 15:12
Tök mindegy, Lomposok: ti akkor se rúgtok labdába.
megyer
2012. július 11. 14:34
Éppen Karácsony (Hanuka) Gergelynek, a szadesz kampányemberének van képe megszólalni éppen Strabag ügyben? Nem kicsit vastag a bőr a képén!
Atisz
2012. július 11. 12:26
Bezzeg a régi szép időkben, amikor a külföldiek csináltak mindent és vásárolták fel az állami cégeket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!