Gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással

2012. június 15. 17:52

Remélem, Mesterházy tudni fogja a kötelességét, ha kiderülne, hogy a tettesek netán most is csak holmi fémtolvajok voltak.

2012. június 15. 17:52
Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

Amilyen egyértelmű a Schweitzer-ügy megítélése, olyan kétesélyes a pár napra rá történt eset kimenetele. A hírek szerint letörték és elvitték a nagykanizsai zsidó hitközség udvarán található menóra fémágait. Bár az elkövetőkről egyelőre semmit nem tudni, az ügyben megszólaló Mesterházy Attila a közleményének már a címével - Ide vezet a Fidesz összekacsintása a szélsőségekkel - sietett ítéletet hirdetni. Holott a zsinagógában nem ez az első betörés - korábban ellopták már a csillárt és a perselyeket is -, de antiszemita indíték eddig még sohasem merült fel.

Az MSZP elnöke helyében ezért vártam volna picit, mielőtt farkast kiáltok. Hiszen 2005-ben is hányan vetődtek árnyékra, amikor a Mortimer kontra Patai József ügyben rasszizmust orrontottak, aztán szégyenszemre kiderült, hogy a cigány sértettet egy kötözködő, ugyancsak roma fiatalember szúrta meg karddal.

A most elvitt 160 centi magas bronz gyertyatartó darabjai egyébként testvérek között is megérnek jó pár tízezrest. Remélem, Mesterházy tudni fogja a kötelességét, ha kiderülne, hogy a tettesek netán most is csak holmi fémtolvajok voltak. Nem gondolok nagy dolgokra. Megteszi egy mea culpa is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 16. 13:56
" Mesterházy tudni fogja a kötelességét, ha kiderülne, hogy a tettesek netán most is csak holmi fémtolvajok voltak. Nem gondolok nagy dolgokra. Megteszi egy mea culpa is.” Mea culpa, csak a római katolikusok szoktak!!
tewton
2012. június 16. 13:46
a jobbik által felkeltett, és orbán által jobboldalról támogatott antiszemizmus maga mászott be a kerítésen. csak most a náci grafitik helyett naggyon ravaszul csak legallyazott egy szinesfém tárgyat, hogy egy másik genetikusan ártatlan közösségre terelje a gyanút.
bohocugyi allamtitkar
2012. június 16. 10:42
ugyanmar szilardka csak megdolgozik a penzeert. szaros gatya mosdatasa, garanciaval: heti valasz!
mr.Marcang
2012. június 16. 08:31
Ezektől én már semmit sem várok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!