Sarkosan fogalmazva

2012. június 19. 19:02

A tréfás kedvű MSZP alternatív költségvetést kínál az országnak, tizenkét évük volt rá, hogy legalább egy olyan költségvetést állítsanak össze, amelyet nem adósságból finanszíroznak – nem sikerült.

2012. június 19. 19:02
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„Szellemi kihívásokkal küzdenek, akik Horthy-restaurációtól tartanak, de azok is, akik azt hiszik, Kádár feltámasztásával minden problémánk megoldódnék. A fasisztázás és kommunistázás rögeszmés pótcselekvés, már ha elvi, politikai, történeti szemmel nézzük. Lényegében minden közösség (közönség) olyan kultuszt csinál, amilyet akar, nem kell a másként gondolkodók emlékezését megzavarni, ellentüntetni, üvöltözni, szobrokat leönteni, összefirkálni, emléktáblákat összetörni. Mindez Orbán Viktor interjújával kapcsolatban jutott eszembe, amelyet a Die Presse című osztrák lapnak adott. Érdemes teljes terjedelmében elolvasni, mert higgadt elemzés és program is egyben, hiába próbálkoznak, nem lehet belekötni, kiforgatni. A jelenlegi balfékek és ellensúlyok hiába nevezik magukat »demokratikus« ellenzéknek, és álmodoznak holmi olajfaszövetségről a »zsarnokság« ellen, inkább viccesek hirtelen támadt szociális érzékenységükkel és felelősségtudatukkal, csak rájuk kell nézni, kik ezek, és honnan jöttek, melyik kastélyból és bankból. A tréfás kedvű MSZP alternatív költségvetést kínál az országnak, tizenkét évük volt rá, hogy legalább egy olyan költségvetést állítsanak össze, amelyet nem adósságból finanszíroznak – nem sikerült. Sok ezermilliárd forint tűnt el balliberális kézen-közön, és minimum náci az, aki erre emlékezteti őket. Egyszerűbb volna a helyzet, ha legalább azok lennének, akiknek nevezik magukat (baloldaliak és liberálisok), vagy legalább kommunisták, de ilyesmiről szó sincs. Szegény hordószónokok ők, nem kell törődni velük, csak önmagukat képviselik és féltik, pedig ilyen szabadon ennyi ostobaságot még saját rendszerükben sem harsoghattak. (...)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2012. június 20. 05:42
Nézzétek a folyamatokat, EU elkezd minket cseszegetni, aztán körülöttünk a déli országok még szarabbul kezdenek, járni. Most pedig a G20 kezdi cseszegetni az egész EU-t. Biztos nálunk van a probléma?
Theorba
2012. június 19. 23:36
Csak segíteni szeretnék. Szóval Windows, Linux, Mac OSX? Bármelyik, de keress rá ilyesmire: Adblock, Flashblock, stb.
peti
2012. június 19. 22:56
ertem en, hogy a Fidesz sokmindent szarul csinal, alairom magam is. meg hogy Orban korul rettento meretu lehuto tolvaj tomeg lebzsel (de hat a 2/3-hoz sok katona kell persze). na de Hornt meg Bajnait pozitiv peldakent kiemelni... o jajj. hetente kiakadok, hogy pl. Kadart a mai napig lehet relativizalni, ahelyett, hogy oldalfuggetlen megegyezes lenne az a nyilvanvalo tortenelmi teny, hogy egy vereskezu, gatlastalan es gerinctelen tomeggyilkos volt. legvidamabb barakk, a lofaszt. akarom mondani, csudat. eppugy, mint Honecker vagy Ceaucescu, vagy hogy a francba hivtak. meg kene nezni, azok hogy vegeztek, es mit mond roluk a tortenelmi emlekezet. na, Kadar ugyanaz az alom. a Horn meg a koszlott kolyke.
huttinger
2012. június 19. 22:21
Ezt a kibaszott reklámot távolítsa már el valaki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!