Tényleg gourmet volt
Mert ennyi jó éttermet, ételekkel foglalkozó kézművest, termelőt, borászt ilyen kis helyen nem találunk sehol az országban, és ennyiféle, kifejezetten különleges és finom ételt sem tudunk megkóstolni ennyi pénzért. Az elnevezés tökéletes harmóniában volt a tartalommal, amit például a vasárnap, Tahitótfaluban megrendezett eperfesztiválról már nem tudunk elmondani. Az egy bucsu volt. Igen, a Budai Gourmet-n a belépőt nem lehet leenni, de még így is kiadja a kedvező ár.
Volt halas pult
Mert ugyan a magyarok nagyon kevés halat esznek, de vasárnap estére olyan gyönyörűen kiürült a kardhalfejjel dekorált, hogy öröm volt nézni. Ráadásul maga a koncepció is tökéletes volt: a hűtőpultból kiválasztja a vevő a halat, rákot vagy polipot, azt azonnal megsütik neki egy vaslapon, nincs fakszni, csak frissen sült, ropogós bőrű, omlós húsú makréla, és boldogság, mert a hal, a hal jó, szép és csodálatos.