Autonómiát a könnyűzenében most!

2012. június 04. 10:24

Nem azt állítom, hogy ezek az emberek rossz énekesek vagy rossz előadók lennének. Azt állítom, hogy belőlük nem lesznek csillagok.

2012. június 04. 10:24
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Zsűritag blog
„Nem azért várom el a produkcióktól az eredetiséget, mert nem tisztelem az előadóművészetet. Szó sincs róla, hogy ne látnám és ne érteném, mennyi munka és tehetség van egy olyan produkció mögött, melynek során egy fellépő majdnem olyan jól elénekel egy dalt, mint az eredeti előadó. És ha nem lenne mögöttünk hat-hét olyan év, amikor a kereskedelmi televíziózás éves szinten legyárt (majd eldob) hat-hét gyémánttorkú idolt, akkor talán meg is fontolnék néhány elismerő szót egy-egy ilyen produkció esetén. Ha azonban komolyan gondoljuk, hogy egy nap majd valódi csillag születését akarjuk látni, ha komolyan az a célunk, hogy valami igazán értékesnek és egyedinek teremtsünk teret a magyar kultúrában, akkor azt kell mondani, hogy ez ma már nem elég. Néhány hónapnyi reflektorfény és aztán a zuhanás.
 
Nem azt állítom, hogy ezek az emberek rossz énekesek vagy rossz előadók lennének. Azt állítom, hogy belőlük nem lesznek csillagok. Maximum műholdak, akik néhány hónap után becsapódnak a sztratoszférába, hogy a következőnek is legyen hely.
Talán a legjobb, ami velük történhet, ha fognak egy golyóstollat, írnak pár strófát, és keresnek egy tehetséges figurát, aki zenét szerez nekik. Ha megpróbálnak többek lenni, mint egy Hang.
 
Az egyik ok, amiért elvállaltam a zsűrizést, éppen az volt, hogy valamilyen módon próbáljak lehetőséget teremteni az autonóm előadóművészeknek. Ma a tehetségkutatók világa a legdemokratikusabb forma, ahol valaki reklámhoz, reflektorfényhez, ismertséghez juthat. Ennek alternatívája az a szórakoztatóipari gépezet, ami műanyag szemetet tol az arcunkba hétről-hétre, műanyag zenével és műanyag sztárokkal. A Viva TV koncepciójába soha nem férne bele semmi, ami egyedi és új, mert akik a mai könnyűzenét formálják, rossz ízlésű emberek, akik kizárólag a nyugati trendek ostoba és szolgai másolásához értenek, továbbá kizárólag ebben érdekeltek. Íme a magyar Justin Bieber.”


az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagypalszabi
2012. augusztus 16. 13:48
Magam nem alpárinak, inkább választékosnak találom PR-t.
tényfeltáró
2012. június 06. 13:49
Azért látom van itt még ember akinek nem fáj az igazság..:). És képes arra hogy feldolgozza a kritikát....legyen az akármilyen alpári stílusban is arcbatolva...ha már szól, szóljon nagyot!
Tyler Durden
2012. június 06. 13:48
Ha valaki nem szereti Puzsért, miért olvassa és főleg miért ír személyeskedő kommentet? Ha politikusról lenne szó akkor megérteném, mert azokat illik utálni ebben az országban, de egy olyan embert minek fikázni, aki elmondja az egyébként elgondolkodtató véleményét?
tényfeltáró
2012. június 06. 13:48
Puzsér "miatt" néztem a Csillag születiket...akaratlanul is elképesztően jó "reklámot" gyártott a műsornak, egy olyan műsornak amit eddig sosem néztem mert alapvetően hánynom kell a sztárgyáraktól. De miatta hősiesen elviseltem alig várva a "produkciók" végét hogy halljam az ő véleményét,megnyílvánulását. Az igazság sokszor még selyempapírba csomagolva is nagyon tud fájni pláne így arcbamondva kendőzetlenül...ezt a magyar társadalom gyomra még nem veszi be és képtelen feldolgozni, leszűrni belőle a tanulságot és felismerni az építő jellegű kritikát. Minden ami nem ajnározás személyes sértésnek számít és dühöt vagy kiborulást vált ki....pedig csak túl kellene lépni "magunkon" és eggyel magasabb értelmi,érzelmi színvonal megpróbálni értelmezni a "kritikát"....hátha nem csillag születne hanem valami maradandó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!