A rabbi és az államfő

2012. június 13. 18:24

Ezután nem szervezünk ünnepélyes újratemetést egykori nyilas képviselőnek? Ezentúl a náci beszéd nem lehet az írói munkásság része?

2012. június 13. 18:24
Mester Ákos
168 Óra

„Fontos, hogy a kormány elítéli Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi inzultálását. Tiszteletre méltó gesztus, hogy Áder János köztársasági elnök személyes látogatást tett nála. Rokonszenves, hogy e látogatásról a sajtó csak utóbb szerzett tudomást, és nem lett belőle médiaesemény. Mondhatnánk, ez a lényeg, a részleteknek meg nincs jelentőségük, de ezzel így épp azt kennénk el, amiről beszélni kell. (...)


A főrabbit ért agresszió miatt óriási a fölháborodás, a tiltakozás. A Kormányszóvivői Iroda például kiadott egy nagyon is indokolt közleményt, amely világossá teszi, hogy a kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. 

Ez a »mindent megtesz«, ez foglalkoztat most bennünket. 

Ezután nem szervezünk ünnepélyes újratemetést egykori nyilas képviselőnek? Ezentúl a náci beszéd nem lehet az írói munkásság része? Törvény tiltja majd a holokauszttagadást, de még a vészkorszak relativizálását is? Elzárás jár a focihuligánnak a mocskos-zsidózásért, a graffitisnek meg azért, mert horogkereszteket firkál a házfalakra? Betiltják a bornírt, uszító, fasiszta könyvek kiadását és nyílt árusítását? A médiahatóság kicenzúrázhatja a jobbszéli lapokból a mocskolódó, rasszista írásokat?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2012. június 14. 12:14
a moslékzabálózás, gondolom, más, az szimplán csak az írói munkásság része, meg amúgy is szeretetből és féltésből hangzott el. ákoska, próbáld meg így értelmezni az általad citál, amúgy nem teljesen igazolt tényeket, meglásd, menni fog.
Korhely
2012. június 14. 11:11
Ha bárkinek kellene bizonyíték arra, hogy a magyar jobboldal aktívan politizáló magjában - a Mandiner törzsközönségében - többségben vannak az antiszemiták (arctalanul, persze), csak az itteni kommenteket kellene olvasgatnia Szórakoztató Orbán és Vona népének képmutatása. "Mert a magyar nem olyan!" Nem, ja...
kjkj945
2012. június 14. 10:41
Utálom a mese meséló ákot!!!!!!!
kjkj945
2012. június 14. 10:40
http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/06/08/nem-tortent-inzultus-schweitzer-forabbi-cafol/ ""Mintha mondani akarna nekem valamit. Egész közel jött, és fennhangon kijelentette, hogy ’utálom a zsidókat’. Vagy: ’gyűlölöm’. Nem is emlékszem, melyik szót használta. Aztán eltűnt az utca forgatagában.” – mondta egy napilapnak Schweitzer József főrabbi…""" Jó lenne ha a média az igazat a tiszta igazat a teljes igazságot mondaná!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!