Hajrá, szoborgyalázók!

2012. május 23. 09:20

A Szent Koronát dobjuk fel a pirosra a ruletten, a Nemzeti Múzeum gyűjteményét cseréljük el Xavira, a Hősök terét meg alakítsuk szabadtéri diszkóvá.

2012. május 23. 09:20
Pető Péter
Pető Péter
Elkúrtan

„Most éppen Raoul Wallenberg szobrára sikerült disznólábat aggatnia néhány figurának, akiknek akciójától tuti kiakad a haverok magyarmétere. Néhány nappal korábban a diósgyőri szurkolók feszítettek ki náci feliratot, mintegy Dániel Péternek üzenve, aki egyébként Horthy Miklós szobrát locsolta le vörös festékkel. És a film pereg tovább.

A bátrak, kik emlékművek rongálásában és gyalázásában élik ki magukat, még erősítést kérnek a Ghostbustersből, s gyorsan sikerül kiirtani a szellem maradékát is ebből az országból.

Pedig jó hely már most is: gimnazisták tüntetnek Horthy mellett, majd amikor a médiamunkás arról érdeklődik, mégis mit tudnak az egykori politikusról, akkor néznek bambán. Talán akkor sem lepődnének meg különösebben, ha kiderülne: nevezett a méltatlanul elfeledett Happy Gang című zenekar frontembere volt.

Fantasztikus jövőkép bontakozik ki előttünk: mobil Kádár-szobrot állítanak, nemsokára tán horthymiklósalakú tolltartót is vehetünk a gyereknek, mire válaszul esetleg Komócsin elvtárs kap egy rétet, mit róla neveznek el, aztán a kultúrharc végén majd az ismeretlen gárdatag szoboravatóján találjuk magunkat.

Erről álmodtunk.

És már kár is lenne megállni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. május 23. 15:36
Ez egy szabad ország mindenki az mellett tüntet aki mellett akar.Én speciel lenyomtam volna egy sallert,ha engem kérdezel.Ha te médiamunkás vagy,hord ki reggel időben az újságot ahelyett,hogy hülyeségeket irkálnál!
Theorba
2012. május 23. 15:17
Bocs! Nem tudja valaki, hogy most hol olcsóbb az AK 47-es? Úgy értem, Szerbiában, Horvátországban, vagy az Albánoknál.
hartnesz
2012. május 23. 15:17
ha egy szemita művész hölgyike nem aggatott volna testrészeket bizonyos budapesti szobrokra, akkor nem is tudom honnan származik az 5let. Node szerintem túlságosan leeresztett a holokauszt lufi, fújni kellett bele egy kicsit
orion
2012. május 23. 13:29
Wallenberget "meggyalázták", Horthyt "leöntötték", Dózsa meg az lmp mellett és a "sárgacsekk adó ellen van". Csak én érzek itt többes mércét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!