Túl nagy a béke?

2012. május 07. 07:23

Mondhatnak akármit a vadliberálisok és a már Zámolyban is csúfosan levitézlett jogvédők, de amit a Fidesz–KDNP romafronton tesz, az találkozik az ország nagy többségének igazságérzetével.

2012. május 07. 07:23
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Hírlap

„A magyar cigányságnak a nem polgárosodott (sajnos döntő) része ugyanis húsz vagy ki tudja, hány éve mást sem tesz, mint tartja a markát és követel. Az a kétmillió többségi pedig, aki értékelhető mennyiségű adót fizet be a közösbe, enerváltan a zsebébe nyúl, hogy olyan emberek népes családját tartsa el, esetenként havi több százezer forintnyi segéllyel, akik arra sem képesek, hogy iskolába küldjék a gyereküket, vagy megértessék vele, hogy tizenkét évesen teherbe esni nem a leányálmok netovábbja.

Habár a kormány messze nem használ olyan radikális retorikát, mint Szepessy Zsolt, azért szép csendben véget vet ennek a kártékony folyamatnak. Elsőként az iskolába, óvodába járatáshoz kötötte a segélyek kifizetését, amelyeket nemsokára csak állami élelmiszer-utalványban lehet majd megtenni. (Milyen felháborító, a félkarú nem fogadja el, és még fekete címkés cseresznyét sem lehet kapni érte…) (...)

Mondhatnak akármit a vadliberálisok és a már Zámolyban is csúfosan levitézlett jogvédők, de amit a Fidesz–KDNP romafronton tesz, az találkozik az ország nagy többségének igazságérzetével. És bár elhiszem, hogy nehéz most azoknak, akiktől hosszú ideig csak egy voksot vártak az ingyenélésért cserébe négyévente a (lánc)szavazáson, előbb-utóbb ők is ráébrednek: jól jártak. Hiszen végre valódi esélyt és motivációt kapnak, hogy kitörjenek a lumpensorból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. május 08. 09:08
Nem kell nekik segélyt adni csak kjkj945 2012. május 7. 09:34 és a családi potlékot a gyereknek kajával ruhával és a rezsibe való beszállás fizetni. Amelyik meg lop, László királyunk törvénye: levágni a kezét.
states
2012. május 08. 08:50
Már az első Orbán-kormány is próbálkozott, hogy a segélyért cserében valamiféle elvárásokat fogalmazzon meg a cigányokkal szemben, akkor is a kötelező iskolábajáratás volt az, amit aztán szocik azonnal eltöröltek 2002-ben. Ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy mi motiválja ezt a baloldalt tulajdonképpen, amikor a társadalom egészének, így a cigányságnak az érdekével is szemben menetel. Jó lenne, ha az itt hülyeségeket szajkozó ballerek erre adnának valamiféle érdemleges, elfogadható választ.
tarackos
2012. május 07. 10:13
"A magyar cigányságnak a nem polgárosodott (sajnos döntő) része ugyanis húsz vagy ki tudja, hány éve mást sem tesz, mint tartja a markát és követel." Erre szoktam mondani, hogy nyilván mert 1 milla munkahely áll üresen már 20 éve és tárt karokkal várja őket... "...de amit a Fidesz–KDNP romafronton tesz, az találkozik az ország nagy többségének igazságérzetével..." Nyilván. Mert már legalább 10 éve ellenük hangolják a zembereket. Legutóbbi kutatás szerint a romák 90+ százalékban negatív kontextusban jelennek meg a sajtóban. Lopnak, gyilkolnak, szemetelnek etc. Ez hosszú távon megteszi a hatását... Igen, a probléma ettől még létezik. Gond van velük. Is. Mert azt azért ne feledjük a gádzsók hozták össze a 22E államadósságot ők nyúlnak le évi ~400 mrd-t a közbeszerzéseken. És nagyon fáj nekik a romáknak fizetett segély mert nem szeretnek a saját házuk előtt söprögetni...
Rudolf János
2012. május 07. 09:37
heep elvtárs! nagyon eltűntél..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!