Győzelem napja vagy csak fegyverszünet?

2012. május 08. 20:08

Mi magyarok korántsem lehetünk elégedettek magunkkal, amit jól jelez az ország máig ható végletes megosztottsága, a demokratikus intézményrendszer szétverésének közönyös szemlélése.

2012. május 08. 20:08
Bencsik Gyula
Stop.hu

„Bár Prága csak május 9-én szabadult fel a német uralom alól, és a volt szovjet utódállamok és Szerbia a második világháborúban aratott győzelmet május 9-én ünnepli, a győzelem napja Európában május 8-a. Úgy is mondhatnánk, ez az európai béke nyitónapja, mégsem mondhatjuk.


Már csak azért sem, mert valójában teljesen soha nem volt béke 1945. május 8-a óta, csak legfeljebb nem folytatódott oly látványosan a világégés. Elég arra gondolni, hogy világháborús győzelme után teljesen elszaladt a ló Sztálinnal, és a Szovjetunió után a Baltikumban és Közép-Európában is a személyi kultusszal terhelt kommunista diktatúrával váltatta fel a fasiszta és náci rezsimeket. (...)

Ott vagyunk az 1989/90-es rendszerváltásnál, amely Romániát leszámítva szinte mindenhol vér nélkül söpörte el a kommunistákat, és teremtette meg a demokratikus fejlődés, a piacgazdaság feltételeit szabaddá váló országok sorában. Hogy hol milyen eredményesen és mennyi máig ható kártétellel, azt most hagyjuk. Mi magyarok korántsem lehetünk elégedettek magunkkal, amit jól jelez az ország máig ható végletes megosztottsága, a demokratikus intézményrendszer szétverésének közönyös szemlélése, legalábbis a társadalom zöme részéről.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2012. május 09. 10:13
Bencsik Gyula elvtárs látja a Sátánt és azokat, akik vele cimborálnak, mint a salemi boszorkánypereket kiváltó hisztérikus leánycsapat. Az ország máig ható végletes megosztottsága, Bencsik elvtárssal egy húron pendülő alakoknak köszönhető, akik akármilyen alantas eszközt bevetnek ennek érdekében, például „a demokratikus intézményrendszer szétveréséről hablatyolnak alaptalanul.
dr.Kvasztics Fedor
2012. május 09. 08:39
Megosztottság? Igen, van és lesz. Horn Gyula óta van, 56-os szerepe miatt, majd a 2002-es Ron Werber által vezetett gyűlöletkampány óta, ahol bevallott stratégia volt, hogy az ellenfél lejáratására kell helyezni a hangsúlyt. Aztán jött Gyurcsány, az öszödi beszéd, majd 2006 ősze. Ennek ellenére állítólag a jobb oldal ásta az árkot. Miért? Mert mindezt nem fogadta el? De hát régi baloldali módszer, hogy vádold ellenfeledet azzal, amit te követsz el.
Soma
2012. május 08. 22:07
Most hallottam: Mohácsi Viktória "kisasszonyt" keresi a bíróság. Valami garázdaság-ügybe keveredett a nagyon SZDSZ-es , nagyon roma-védő , nagyon tisztességes EP képviselő "asszony". Más: A Gyurcsányt már az övéi is bukottnak tekintik.
Soma
2012. május 08. 22:04
Európában azonnal béke lenne, ha a volt kommunistákat és a mai felforgatókat, semmittevőket elzavarnák a megérdemelt helyükre! A legfontosabb pedig a hazugság és a lopás büntetése lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!