Vérvád a T. Házban: jó reggelt, Béla bácsi!

2012. április 10. 21:13

Ha valaki kicsit is tisztában van hazánk elmúlt húsz évének történéseivel, aligha kenheti a „nyugati médiák” „rosszindulatára” azt a Magyarország-képet, ami mostanra kialakult.

2012. április 10. 21:13
Kálmán C. György
HVG

„Nem az a baj (...) Lipták Béla nyílt levelével (aki, mint tudjuk, »mérnök-professzor, az 1956-os forradalom egykori résztvevője, az Amerikai Magyar Lobbi vezetője«), hogy nem itthon íródott. Más a probléma. (...)


Levelének lényege az, hogy – mint közismert – április 3-án Baráth Zsolt, a Jobbik képviselője napirend után felszólalt a parlamentben, és nyilvánvaló – noha jogilag bizonyára nehezen bizonyítható – antiszemita beszédet tartott, a Tiszaeszláron idén 130 éve eltűnt Solymosi Eszter ürügyén. Ezért Lipták azt kéri a frakcióvezetőt, »kezdeményezze az Országházában egy olyan ötpárti közös nyilatkozat megszavazását, mely egyhangúlag elítéli és egy magyar képviselőhöz méltatlannak tartja Baráth Zsolt hazug és uszító felszólalását«. Derék dolog, az átlag hírfogyasztó fél perc alatt átrohan a híren, és elégedetten nyugtázza, hogy a »konzervatívok«, »jobboldaliak«, vagy nevezzük őket bárhogy, lám, ugyancsak visszataszítónak találják a Jobbik alig burkoltan zsidóellenes demagógiáját.  Csakhogy Lipták egyik legfőbb kifogása az, hogy a Baráth-féle felszólalás »alátámaszt hazánkkal szembeni kételyeket, gyanúkat, muníciót ad azoknak, akik – jó- vagy rosszhiszeműen – Magyarországot bűnös eszméktől fertőzött országnak tartják« (és ezáltal «kárt okozott«). (...)

Jó reggelt, Béla bácsi.

Nem akarok tiszteletlen lenni (dehogynem), de ha valaki kicsit is tisztában van hazánk elmúlt húsz évének történéseivel, aligha kenheti a »nyugati médiák« »rosszindulatára« azt a Magyarország-képet, ami mostanra kialakult. Igen: azokat a »kételyeket, gyanúkat«, hogy ez az ország »bűnös eszméktől fertőzött« lenne, sok-sok súlyos tény támasztja alá – amelyek körében a jobbikos parlamenti felszólalás csak egy (bár kétségkívül igen súlyos) példa.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2012. április 11. 11:57
Minek a rövidítése a C.? Cionista?
magnamater
2012. április 11. 10:58
Azok, akik teleordították a világot, Magyarországon nincs szólásszabadság, most ki akarnak készíteni egy képviselőt, mert megmondta az igazságot, el akarják ítélni az egész jobboldalt, rá akarják bizonyítani Magyarországra, hogy rasszista! Ügyes csúsztatás volt annakidején:nincs rituális gyilkosság, tehát a vádlottak ártatlanok, noha minden bizonyíték a zsinagóga felé mutat, amely a leányka útjába esett, ahova látták bemenni, de kijönni nem, ahol az idegen sakterek tartózkodtak, a tanú, egy zsidó fiú,mindent látott, a vizihulla a leányka ruhájában, -akár az Eszti volt, akár más, akár el volt vágva a nyaka, akár nem - hiszen az áldozattól meg kellett szabadulni! Nem rituális volt a gyilkosság, hanem szexuális indíttatású, becsalták a kislányt, megerőszakolták, aztán megölték - de el kellet a bűntényt titkolni nem engedhették meg a hitsorsosok, azoknak lekötelezett adósok . A nép nem felejt, de most is be akarják fogni a száját, most is a hamis logikával, hogy nem fogyasztanak vért, tehát nem ők voltak, holott nagyon is volt oka a gyilkosságnak és más nem követhette el. Ez van: nem az a bűnös, aki elkövette, hanem, aki megmondja!
Szonja
2012. április 11. 10:29
Szerintem Baráthot meg a nácizó libsiket össze kellene kötni, aztán intézzék el egymás között.
füst
2012. április 11. 09:35
Ez a kálmáncé nagyon uncsi. A Baráth meg egy provokátor. Mindkettőtől jó lenne megszabadulni. Mindenesetre hiányoltam kálmáncé moralizálását a korábbi magyarság ellenes uszitással szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!