Antall Magyarországa

2012. április 10. 18:32

Alig hallottuk meg a testi végromlásban megvallott antalli üzenetet: „Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője.”

2012. április 10. 18:32
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„Ez a húsvét kicsit más volt, mint a korábbiak, ahogyan mások lesznek az elkövetkezők is: egyszerre üdvözölhettük Krisztus feltámadását, üdvözülhettünk e hit által, és hódolhattunk a nyolcvan esztendeje született Antall József emlékezete előtt. Közben a szerencsésebbek főzhették a sonkát, a tojást, náluk is többen láthatták a televízióban az ingyenételért türelmesen várakozók hosszú sorát a budapesti Blaha Lujza téren. (...)


Alig hallottuk meg a Bolberitz atyának elmondott, a testi végromlásban megvallott antalli üzenetet: »Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője.« Szavait már nem is mindenki érti a mai Európában. Nem értik, mi a kereszténység, nem értik a jövő kötelességekre hívó szavát. Nem értik Magyarországot. Nem értik, hogy »számunkra Európa és a kereszténység nem egy 20. századi politikai program, hanem egyszerűen az ezeréves magyar történelem«. (...)

Ezt is Antall József mondta még az elmúlt században, de elmondhatta volna tegnap is, ha sorsa – sorsunk – kegyesebb lett volna hozzá. Végakarata szerint „»az alapvető nemzeti, stratégiai kérdésekben mindig legyen egyetértés a pártok, a kormány és az ellenzék között«. Tűrhetetlennek nevezte, ha »bármelyik oldalon önző pártcélokat szolgáló kijelentésekkel gyöngítik a magyar pozíciókat az ország legkényesebb ügyeiben«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2012. április 10. 23:30
Szilvásy, Gyurcsány titokminisztere volt a privatizációért felelős helyettes államtitkára Antallnak. Ez úgy nagyjából el is mond mindent arról, milyen állapotok között zajlott ez a folyamat alatta. Miközben Antall fellengzős kijelentéseket tett a demokrácia intézményrendszerének lefektetéséről, kereszténységről, nemzeti érdekekről, sorskérdésekről, a szocik szétlopták alatta az országot.
kukagyerek
2012. április 10. 19:41
"Keresztény Magyarországot akartam,..." ---------- ...és ezért, lepaktált az szdsz-el!
states
2012. április 10. 19:36
Antall dilettantizmusának köszönhetően a szocik szétprivatizálhatták az országot, de úgyis fogalmazhatnánk, hogy az MSZMP tovább kormányzott alatta.
magnamater
2012. április 10. 19:26
Vagy imádkozott volna Antall sokkal jobban, vagy ügyelt volna az ország anyagi problémáira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!