Friderikusz bevitte a laza bulvárt a Milliomosba

2012. március 03. 14:11

Friderikusz Sándor meg sem próbálja elhitetni magáról, hogy mindent tud, pedig simán el tudjuk képzelni, hogy 12 könyvnél többet olvasott, és ismeri a római számokat.

2012. március 03. 14:11
sixx
comment:com

„Egy olyan műfajban, mint a vetélkedő, különösen egy műveltségi kvízben, a műsorvezető személye kiemelten fontos, nemcsak az a dolga, hogy a színpadra terelgessen egy énekesnőnek látszó tárgyat, majd az onnan letántorgó jelentkezőt vigasztalgassa, ő az a kapocs, aki a nézőt a játékkal összeköti, mert ugyan drukkolunk mi az újpesti kamionosnak, hogy vigye el az ötvenmilliót, de nem vele játszunk együtt, hanem azzal a palival, akinél a válaszok vannak. Friderikusz Sándor, Vágó Istvánnal ellentétben meg sem próbálja elhitetni magáról, hogy mindent tud, még a beugró kérdésekre adott válaszokat is papírból ellenőrzi, pedig Havas Henrikkel ellentétben mi simán el tudjuk képzelni Friderikuszról, hogy 12 könyvnél többet olvasott, és ismeri a római számokat.

Ez, és a műsor alatt végig megfigyelhető, kicsit bizonytalannak tűnő viselkedés viszont korántsem természetes vagy spontán, hanem egy gondosan felépített szerep, amit azért kreáltak az RTL-lel szemben nem is olyan rég még százmilliós pert vesztő műsorvezető számára, hogy a mai, Való világhoz és X-faktorhoz szokott közönség ne a tanár urat, a mindent tudó bölcsészt lássa benne, hanem a showmant, a kissé bohókás, vicces, a játékosokkal kellemesen elpoénkodó nép fiát, akivel így sokkal könnyebb azonosulni. Friderikusz olyan lazán vezeti ezt a műsort, mintha évek óta ezt csinálná, bár az első kérdéseken jóval gyorsabban is átvezethetné a játékosokat, mert az igazi dráma és feszültség a nehezebb kérdéseknél jön elő, amikor már van tét, és van miért drukkolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Talibán
2012. március 07. 21:09
Taszító ember.
Feyszáll
2012. március 07. 21:08
Most visszaosontatják a köztudatba a Fenyő-villa titokzatos lakóját? Mi a picsának?
nyugalmazott tanár
2012. március 06. 19:04
simán el tudjuk képzelni, hogy 12 könyvnél többet olvasott, és ismeri a római számokat. Ne tessék már túlozni! Friderikusz önmagát adja. Egy nívótlan aszfaltszemély.
lajkakutya
2012. március 05. 22:46
Friderikusz szerintem is olvasott, művelt ember. Valaha még írni is tudott, de sajnos évek alatt nem, hogy fejlődött volna, hanem felejtett. Személyiségét meg átitatja egy egészséges emberek számára kellemetlen kisugárzás, ami komolytalanná, infantilissá teszi. Mindez humor és magasszintű intellektus nélkül szánalmas vergődés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!