Válasz Molnár Csaba nyílt levelére

2012. március 13. 15:05

Jó lett volna, ha bátorságotokat a jelentés készítőivel szemben, a parlament falai között is láthattuk volna. Biztos, hogy elegánsabb és hitelesebb, mint volt pártotokat támadni.

2012. március 13. 15:05
Harangozó Tamás
MSZP.hu

„Tisztelt Képviselő Úr, Kedves Csaba!

Az Országgyűlés plenáris ülésén a Magyar Szocialista Párt vezérszónokaként világosan és egyértelműen kifejezésre juttattam a 2006 őszi eseményekről készített Balsai-jelentésről kialakított álláspontunkat. Pártunk minden képviselője egyetért azzal, hogy Balsai dolgozata nem egy vizsgálati jelentés, hanem egy koncepciós eljárás eszköze, ami semmi más célt nem szolgál, mint a rendőrök és a politikai ellenfelek bűnbaknak állítása révén elterelje a figyelmet az elmúlt hetekben egyre drámaibb méreteket öltő gazdasági és szociális összeomlásról. A Balsai-jelentés szakmai színvonala Schmitt Pál disszertációjával vetekszik, csak ezért nem doktori fokozat, hanem alkotmánybírói szék járt elismerésként. Az MSZP e fércmunkát parlamenti vitára sem tartja érdemesnek, így frakciónk a vezérszónoki felszólalás elhangzása után a vita további szakaszában, és a jelentés megszavazásában sem vett részt. Négy képviselőnk tévedésből nyomott gombot, amiért mindenkitől elnézést kértünk.

Kedves Csaba!

Felhívom a figyelmedet, hogy az Országgyűlés vitájában a jobbikos és fideszes képviselők őrjöngése közepette felszólalóként én álltam ki a Balsai-jelentéssel szemben. A Magyar Szocialista Párt egyedüli politikai erőként nézett szembe politikai felelősségével, és követte meg a 2006-ban megsérült civileket és a szolgálatot teljesítő rendőröket és ítélte el a törvényeket megsértőket, legyenek bár tüntetők vagy rendőrök.

Látom Neked és a DK-nak nagyon fontos ügyről van szó. Jó lett volna, ha bátorságotokat a jelentés készítőivel szemben, a parlament falai között is láthattuk volna. Biztos, hogy elegánsabb és hitelesebb, mint egy nyílt levél formájában a volt pártotokat támadni.

Mint mindenki, Te is tisztában vagy vele, hogy előfordul véletlen félreszavazás a parlamentben.

Erre számtalan példa van, még Veled is megesett ez. 2010. december 23-án egyedüli szocialista képviselőként megszavaztad a Sztrájktörvény fideszes módosítását, amivel elvették a dolgozóktól az érdekérvényesítés leghatásosabb eszközét.

Feltételezem, hogy akkori igen szavazatod nem jelentett sem elvi, sem politikai állásfoglalást, ahogyan négy képviselőnk mostani igen szavazata sem. Mert ez nem elvi és politikai, hanem technikai kérdés.

Te ebben az ügyben nem egy véletlen félreértés áldozata, hanem tudatos félremagyarázás elkövetője vagy. A probléma technikai, de kétség kívül szerencsétlen. Próbálkozásod viszont méltatlan egy felelős politikushoz. Kivált, ha azzal a párttal szemben használsz ilyen eszközöket, amelyiktől a mandátumodat kaptad.

Üdvözlettel:
Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes,
országgyűlési képviselő”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mferencne
2012. március 14. 12:50
Ilyenek a szocialisták! Még egymást is képesek hátbatámadni!
Vizigót
2012. március 14. 00:59
http://www.kephost.com/images4/2012/3/14/chug1xjaqk8ry6j3lf3y.gif
Vizigót
2012. március 13. 23:16
"Gyere ki a hóra, egy szóra! És legyél nagyon bátor! Ő csak, ő csak, a helyi terminátor. Szétszed téged. Hogyha nem vigyázol, véged!"
Csigorin
2012. március 13. 19:50
ej, bezzeg a regi szep idok amikor meg fel is akasztottak egymast! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!