Lehet fanyalogni, hogy a milliárdos elment az avasiakhoz

2012. február 28. 10:22

Nem az következik, hogy mit és hogyan kellene tenni, hogyan kellene összefogni a közös célokért, hanem jön a »szemét Gyurcsány«. Mindig ugyanide lyukadunk ki. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Interjú.

2012. február 28. 10:22
Sebián-Petrovszki László
168 Óra
Sokan azt mondják, hogy Gyurcsánynak visszább kellene húzódnia, és olyanokat maga elé engednie, akik kevésbé megosztó személyiségek. Ezek a bizonyos megbuherált avasi fotókon is látszik, hogy nem mindenki szereti őt annyira. És finoman fogalmaztam.

Van helye a kritikának, akár vele, akár a kormányzásával szemben. De ne mi, ne egy kockásabroszos asztal mellett döntsük el, hogy van-e igény rá és az általa vezetett pártra, hanem a választók. Jelen esetben úgy néz ki, hogy igenis van igény a Demokratikus Koalícióra, hiszen a felmérések szerint kb. 200.000 választó szavazna ránk. Egyetértek, kellenének új arcok, friss politikusok. Csakhogy a jó politikus nem úgy lesz, hogy valaki kitalálja őt, hanem ő maga szisztematikusan építi magát. Elkezd aktívkodni, részt vett a politikai vitákban, kiderül hogy van érvényes mondása az emberek gondjaira, és eközben kiszakítja magának azt a teret, amit be szeretne tölteni. Gyurcsány Ferenc szokta azt mondani, hogy a jó politikus nő, mint a dudva és taposhatják, ahogy akarják, ő csak jön, jön, jön. Bárcsak jönnének az ilyen politikusok, a tehetséges fiatalok, az új gondolatok, a problémák friss megközelítései!

Ellentmondok: a karácsony előtti odaláncolós akció az LMP-nek jutott az eszébe. Nem volt ciki odamenni és »lenyúlni« az eseményt?

Tartottunk volna sajtótájékoztatót, hogy ejnye-bejnye? Ott kellett lennünk. Egyébként meg az a mi ötletünk volt, hogy menjünk oda, ahol a probléma, a szegénység és nélkülözés van. Ebből lett az, hogy napokig éltünk Miskolcon, az avasi lakótelepen. (...)

Nem volt ez egy kicsit erőltetett? Még az úgynevezett »balliberális« sajtóban sem voltak egyértelműen pozitívak a visszhangok.

Így van, voltak kritikus hangok. De közben ugyanezek a kritikusok hosszan értekeznek arról is, hogy tenni kellene valamit, hogy a politikusok végre foglalkozzanak a valódi problémákkal, hogy tegyünk végre a szegénység ellen. Ebben teljesen egyetértünk, csak ezek után nem az következik, hogy mit és hogyan kellene tenni, hogyan kellene összefogni a közös célokért, hanem jön a »szemét Gyurcsány«. Megbicsaklanak az érvek, mindig ugyanide lyukadunk ki. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Akciók kellenek, majd azok alapján új politizálás. Szerintem az avasi három nap és az odaláncolás is jó volt erre. Lehet fanyalogni azon, hogy a milliárdos elment az avasiakhoz, de elment és megtapasztalta a problémáikat. Egyik politikusnak se válna kárára, ha beszélgetne a választóival és megtapasztalná, milyen körülmények között élnek, milyen problémáik vannak. Sokszor hallottuk, hogy a politika elszakadt a hétköznapi emberektől. Ezer módon lehet ezen változtatni. Ez ilyen akciókkal, majd az azokból fakadó politizálással például.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mutabu
2012. február 28. 21:59
Hogy SPL kivel kavar vagy kavart, az maradjon a magánügye (reméljük, hogy ő sem traktálja többé a publikumot hálószobatitkairól, nagy hiba volt...). Ő egy korrekt és okos fickó (benne van a helyezkedés), csak sajnálatos, hogy ebbe a DK-korpába keveredett. Ő tudja.
lajkakutya
2012. február 28. 20:24
A hülye kókler elment szavazókat gyűjteni. Utána leklóroztatta magát.:-)))
Bélus
2012. február 28. 18:26
Ez a fickó még mindig nem érti, hogy a jobboldal legnagyobb jótevője az üldözöttől elrabolt rózsadombi villából az avasi lakótelepre szörnyülködni járó katasztrófatúrista. Vajon visszahívta vendéglátóit egy kis poharazásra az alagsori úszómedence mellé? Hadd lássák, hogy ha rá szavaznak, minden avasi panelben ilyen medence lesz.
imres
2012. február 28. 15:21
"Nem az következik, hogy mit és hogyan kellene tenni, hogyan kellene összefogni a közös célokért, hanem jön a »szemét Gyurcsány«. Mindig ugyanide lyukadunk ki. Ezzel nem tudok mit kezdeni." Nem az következik. Így van. Azért nem az következik, mert 2004-2009 között Gyurcsány már bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy a politikai életben valaha is komoly tényező legyen. Egy miniszterelnök, aki 2 év kormányzás után döbben rá, hogy az ország pénzügyi egyensúlya erősen megbillent, az alkalmatlan miniszterelnöknek. Akkor is, ha tudott róla előzőleg és akkor is, ha nem. Azt gondolom, az első lehetőséget nem kell magyaráznom. Ha nem tudott róla, akkor a minisztereit választotta felelőtlenül. Nézzük a szociális népszavazás ügyét. Most tekintsünk el attól, hogy az ilyen-olyan díj helyes vagy helytelen. Vizsgáljuk a kormányzópártok és benne a miniszterelnök esélyeit a népszavazás számukra sikeres megvívására. Megállapíthatjuk, hogy nem sok esélyük volt. Azt is nyugodtan hozzátehetjük, hogy az esély nem a népszavazás napján szállt el. Hónapokkal előtte érzékelhető volt, hogy nagy pofon várható. Ha egy politikus képtelen arra, hogy felmérje saját és pártja támogatottságát, az alkalmatlan pártvezetőnek, miniszterelnöknek. Wikileaks iratok. Eléggé kategorikus volt a vélemény a külföld szemében, hogy Gyurcsány felkészületlen. Úgy tárgyal, hogy nincs tisztában a magyar érdekekkel, nincs tisztában a helyzettel. Kell nekünk olyannal együttműködni, aki tud ugyan valamit, de az közel sem az igazság. És végül. 2006 ősze sok embernek kinyitotta a szemét, hogy Gyurcsány nem más, mint az Apró klán strómanja. Most is az. Az Apró klán fél évszázadon keresztül csücsült a magyar nép nyakán, ha kellett, akkor rózsadombi villát zabráltak, ha kellett, akkor akasztottak, ha kellett, akkor kedvezményes hitelekkel gyarapították a magánvagyont, ha kellett, akkor visszabéreltettek az állammal, hogy ingyen jussanak hozzá. Ha máshogy nem ment, titkosszolgálati családi kapcsolatok révén rendezték az ügyeket. Milyen együttműködés képzelhető el egy erkölcsileg amortizálódott emberrel? Milyen tanácsokat tud adni? Inkább nem. Nincs rá szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!