Levágott kezek

2012. február 13. 15:03

A mi gyönyörű új Margit hidunk nemcsak a Duna jobb és bal partját kapcsolja össze, hanem a politika jobb- és baloldala körül sündörgő pénzfelhajtókat is.

2012. február 13. 15:03
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

„Aki ezen csodálkozik, az feltehetően nemcsak a mesékben, hanem az azokhoz hasonló beválási valószínűséggel olvasható választási ígéretekben is őszintén hisz. Navracsics teljes joggal írta 2010 tavaszán, hogy »az államot nem övezi erkölcsi megbecsülés, mert maga sem viselkedik erkölcsös módon«, és Lázár is okkal hangsúlyozta: »sokan érzik úgy, hogy ma a kormány egy bűnszervezethez hasonlít, amely fosztogat, és szétesik a korrupciótól«.Az időközben frakcióvezetővé választott hódmezővásárhelyi polgármester írásba adta: »nemzeti ügynek tekintjük, hogy a kormány számoljon el az adófizetők rábízott forintjaival«. Pokorni Zoltán pedig egyenesen azzal biztatta a morális rendszerváltás reményében ringatózókat: »aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét« – és alighanem ez a credo is hozott pár százalékot a konyhára.A politika minden igyekezete ellenére továbbra is higgadt, béketűrő nép vagyunk. A közvélemény itt nem a levágott kezeket hiányolja, hanem csupán azt a minimális következetességet, ami egy – most már tisztán látjuk – nem a saját impotenciájába, hanem a tisztességesség látszatát is mellőző politizálásba belebukó kormány időszaka után elvárható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. február 14. 03:46
Ki gondolta volna,hogy egyszer még lesz ismét élettere a Csonka Magyarországnak. Néhány az iszlám itélkezésből átveendő motivum és több százezer megcsonkitott kezü tolvaj országává nemesülhetünk vattkabátok....LOL.
Dr. Táskás Tóni
2012. február 13. 23:09
Milyen kár azért a 30 milliárdért , amit a KÖZGÉP minden vizsgálat nélkül szépen zsebre tesz.A fidesz olyan kapzsi lett, hogy már vissza sem oszt, osztjónapot.
kispufi
2012. február 13. 15:59
igaz, igaz, de vajon Lázár bűnszervezetes mondatára az elhangzásakor is rá tetszett mondani, hogy "okkal hangsúlyozza", vagy akkor még a nem létező becsületét tetszett védeni a rég ellopott mundérnak?
gereb6
2012. február 13. 15:53
Ez a cikk korrektnek tűnhet, mert a politikai következetesség az telik-múlik és "levágott kezek" nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!