Ügynök

2012. február 29. 08:43

Ha egy csepp eszük van, kétharmaddal simán kihirdetik az ügynöklistát. Mi történhet? Semmi.

2012. február 29. 08:43
Ekker József
Baszom a gitárnyakad, Gecó!

„Ha egy csepp eszük van, kétharmaddal simán kihirdetik az ügynöklistát, előbb kiértesítik a még élő illetőket, és röviddel ezután közzéteszik a névsort, lakóhely szerint, polgármesteri hivatalban kifüggesztve harminc napig.

Mi történhet?

Semmi.

Az egykori ügynök nem dzsémszbond volt, hanem valamilyen szívesség ellenében önként írt hangulatjelentést. A hangulatjelentés többnyire az volt, aminek hangzik, rendezvények, munkahelyi vagy egyéb közösségek történéseinek beszámolója.

Kár ezt tovább misztifikálni, kisz, párt, szakszervezet, népfront, államigazgatás, állami cégek, tévé, rádió, színházak, sportegyesületek, minden ilyen cég tartott egykét embert, akinek munkaköri kötelessége volt rendszeresen jelenteni, mi a helyzet, hogyan értékelik a dolgozók a pártkongresszust, áfa-szja törvényt, tehót, ötnapos munkahetet, magyar-brazil, ruszki-magyar vb meccset.

Más kérdés a hivatalos hírszerzés polgári vonala, hát ott jobban belenyúltak a célszemély életébe a kelleténél, de akinek volt kis sütnivalója, az ezt észrevette, és vagy drámázott miatta, vagy nem, a rendszerváltással valószínűleg kárpótolva érezhette magát.

További következmény nem igazán várható, legföljebb, ha találkozik a kihirdetéskor az ember a saját nevével. Akkor eltűnődhet, hogy vajon hogyan került ügynöklistára. Ha eszibe jut, nincs nagy baj, ha nem emlékszik, legyen lehetősége megkérdezni.

Szóval, ha van olyan ügynöklista, ami tényeken alapul, akkor ideje volna közzétenni, azzal is előrébb volnánk.

Éshát a korrektség miatt azok névsorát is érdemes volna kihirdetni, akikről jelentés készült.

Ennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Inszeminator
2012. március 01. 08:14
Vicc ez, vagy mi? Ha csak arra a háromra gondolok aki lebukott, vagy felfedte magát, és mégsincs benne a kiadott anyagban, mi a frászt gondoljak??? Sokan lehettek akik kotorászhattak a megmaradt anyagokban,s évekre bebiztosíthatták magukat. Teljes ügynöklista? Ne már... Akkor már inkább a tartótisztek sora! - de tulajdonképpen már az sem érdekel. Van itt valaki aki érintett bármelyik oldalról? Nekem úgy tűnik csak bekiabálás a pálya széléről az egész virtsaft. Sörhasú sportbarátok lármája, akik a meccs után mindent jobban tudnak a kocsmasztalnál.
kjkj945
2012. február 29. 15:41
http://www.utolag.com/Ilkei/Ugynok/Ugynoklista_hivatasosok_kenedi_2005.htm?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_media_201202
kjkj945
2012. február 29. 15:39
III/III http://www.utolag.com/Ilkei/Ug.. Itt van.
kjkj945
2012. február 29. 15:33
http://www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=2&id=88&kadar-katonak-a-belugyminiszterium-iii-as-focsoportfonoksegen-illetve-annak-jogelodjeinel-szolgalta Volt egy másik is valahova már feltettem. Azon csak a III-as tisztek voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!