Gondolatok a „Békemenetről”

2012. január 22. 15:24

Nem hinném, hogy nagy kérés lenne: értsék meg végre, hogy a Szentlélek Magyarországnak koronát küldött, nem pedig Pali bácsit!

2012. január 22. 15:24
Szávoszt-Vass Dániel
Monarchista

„Sosem hittem volna, hogy valaha sikerül átnevezni a Moszkva teret. Hát még azt, hogy II. János Pál pápa tér lesz a siralmas emlékű elődjéből. Újra lesz járásrendszer! A hvg.hu egyből a kommunista járásrendszer felélesztésével riogatott, de ne feledjük el, hogy itt alapvetően a Magyar Királyság egyik közigazgatási egységének helyreállításával van dolgunk. De azt se feledjük: nagyon kevésen múlt, (és mennyire ostoba indokkal magyarázták) miért nem lesznek megyéinkből újra vármegyék. A Stami által kritizált egyházügyi változásokban egyszerre lehet látni a jó szándékot és a cselekvés korlátait is egyben. Sok a tíz egyház, elég lenne egy is, vagy legfeljebb az 1918-as állapotot tartanám ideálisnak. Mindenesetre örömteli, hogy a szinkretista, magyar hagyományoktól tökéletesen idegen egyesületek végre a helyükre kerültek. Az új alaptörvényről szólva megállapítható, hogy vannak benne pozitív változások elődjéhez képest. Csupán egyet említenék és ez pedig a neve. Alaptörvény. Érezték valószínűleg a szerzők, hogy az Alkotmány az más. Az a Történeti Magyar Alkotmány, melynek rendező elve a Szent Korona-tan. Ez »csak« alaptörvény, így kimondva, leírva. 


Ha a pozitív változásokat nézzük, sajnálattal vesszük tudomásul, hogy ezek az intézkedések legtöbbször langyos kompromisszumok eredményei (lásd: Hitgyüli, mint történelmi egyház). Nem mutatnak egy irányba, nem ellenforradalmi intézkedések. Ilyet nem is várhatunk egy »forradalmi«, demokratikus hatalomtól. A kormányzat bizonyos lépései túlságosan is szimbolikusak, de vannak kifejezetten érthetetlenek és értelmetlenek, lásd Szent István-rend »feltámasztása«

Monarchistaként egyetlen dolgot tehetünk, betesszük a lábunkat a résnyire kitáruló ajtóba. És azt mondjuk, innen egy lépést sem vagyunk hajlandóak visszafelé megtenni. Itt nem lesz újra magyar köztársaság, sem Moszkva tér, sem pedig szcientológiai egyház!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. január 23. 13:21
Ilyen hülyeségekkel etették a ma már alaposan felnőtteket a kommunisták, hogy a királyságban majd JOBBÁGYOK fogtok lenni. A jobbágy nem volt rabszolga. Ma viszont egyre több a rabszolga. Sokak nem tudják elképzelni, hogy milyen is egy királyság. Fogalmuk sincs, hogy abban nem elsődlegesek a pártok. Másmilyen társadalmi rétegződés egy királyság, mint egy ilyen (kommunista-liberális-cionista nem prezidenciális) köztársaság. A jelen "köztársaság" inkább anarchiszikus és bizonytalan, mert négyévnként teljesen megváltozhat. Ilyenre nem alapozhat az ipar, a mezőgazdaság,a kereskedelem, de még a bankrendszer sem. A zsidóknak, szabadkőműveseknek pont az ilyen zűrzavaros helyzet felel meg. Ezért ők tűzzel-vassal és főleg KÖZVÉLEMÉNYKIALAKÍTÁSSAL és annak kanalizálásával harcolnak egy ilyen bizonytalan helyzet folyamatos fennmaradásáért, mert a ZAVAROSBAN LEHET VADÁSZNI.
sirfidelius
2012. január 23. 10:20
@Kettes Amikor királyságról beszélünk, ezalatt természetesen a legmodernebb alkotmányos monarchiát értjük. Én sem emlegetem fel a köztársaságpártiaknak a Kongói Demokratikus Köztársaságot (ahol biztos jobb élni, mint Angliában jobbágyként.?)
korona
2012. január 23. 08:14
Kedves és Igen Tisztelt Szávoszt-Vass Dániel! Jó tudni, hogy a fiatalok között is vannak, akik komolyan hiszik a Magyar Királyságot, amely nem is szűnt meg, de "ezekkel" a félreneveltekkel minden vita meddő! Éljen a Magyar Királyság!
korona
2012. január 23. 08:10
ÉLJEN A MAGYAR KIRÁLYSÁG !!! Köszönöm ezt a szép írást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!