Békemenet: változóban a politikai kultúra?

2012. január 23. 11:07

Mindez azt mutatja, hogy a magyar emberek felelősséget vállalva döntéseikért alakítják a demokráciát?

2012. január 23. 11:07
Ruzsbaczky Zoltán
Konzervatórium

„Nem célunk ehelyütt az Orbán-kormány teljesítményét értékelni – ez a fajta megmozdulás 2002 és 2010 között (ha a szocialisták mellett tették volna)  is ugyanezeket a kérdéseket vetné fel. Azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy ehhez kellettek az Európai Unió hazánkkal való – vélt vagy valós sérelmeken alapuló – vitái. Úgy tűnik, ez képes volt mozgósítani a Fidesz-szavazókat, lévén a hazaszeretet fontos szerepet játszik ezen tábor nagy részénél.
 
Tehát az a következtetés is levonható, hogy a magyar társadalom egy része először adta konkrét jelét annak, hogy fel meri vállalni ellenszélben is a saját korábbi döntését. Természetesen fennáll a lehetősége, hogy ez csak egyszeri eset volt, melyet több tényező neki kedvező együttállása hozott létre. Mindez azt mutatja, hogy a magyar emberek felelősséget vállalva döntéseikért alakítják a demokráciát? Úgy vélem, ez a délután ebből a szempontból biztató jel. Jelenti azt is, hogy ez önmagában elég Magyarország igazán sikeressé válásához? Semmi esetre sem. Mindez nem elégséges, csak szükséges feltétele hazánk felemelkedésének.

Természetesen kell hozzá egy olyan kormány, mely él a bizalommal és sikeresen lavírozik a nemzetközi politika háborgó tengerén, és gazdaságpolitikájával sikeresen állítja növekedési pályára Magyarországot. Emellett nem lehet elsiklani azon tömegek mellett, melyek továbbra is ellenzik a kormány politikáját. A szombat délután hosszútávú hatásait – ha lesznek – csak később fogjuk megtapasztalni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2012. január 23. 15:17
Azér' még gyakorolni kell a hatalom támogatását, 1957. május 1-én többen voltak az akkori "Békemenetben".
pierre bayle
2012. január 23. 14:31
...öööö.... én biztos egy hazátlan ballib vagyok, de aki bizalmáról biztosítja a szerinte is hülyén viselkedő kormányát (sztem ezt jelenti az "ellenszélben") és "így továbbot" kiabál neki, az nem "hűséges" meg "következetes", hanem hülye. Ilyen indiánkönyvekből vett moralizálással nem jutunk messzire. Hűség bazmeg...:-))))
OmegaMale
2012. január 23. 12:46
"Jelenti azt is, hogy ez önmagában elég Magyarország igazán sikeressé válásához? Semmi esetre sem. Mindez nem elégséges, csak szükséges feltétele hazánk felemelkedésének." A siker első számú feltétele, hogy felismerjük, ha sikertelenek vagyunk és az életről alkotott modellünk becsődölt. Ezt ma az adófizetők 80%-a nem hajlandó elismerni, kompenzál, ingyen ebédet és felelősöket keres. Ahogy annak idején helyettünk is eldöntötték, hogy bilire szoktatnak minket, hogy suliba kell járni és hogy nem élhetünk örökké a szüleink nyakán, úgy most a 20% feladata, hogy a gazdasági súlyával, összetartásával fellépjen annak a 80%-nak az érdekében is, noha az a 80% jelenleg mindent ingyen szeretne, ahogy a régi szép időkben. Kedves ellenzékiek. Ránk számíthattok! Ha kell, a HAJATOKNÁL fogva fogunk végigrángatni benneteket, hogy végül NEKTEK is HASZNOTOK legyen abból, amiért konfliktusok sorát vállalja a kormány fél Európával, mi Veletek. Még megköszönni sem kell, vagy elismerni. Lehet ordibálni meg kapálózni és a földre is vethetitek magatok, mint a sértett gyerekek. Vagy megpróbálhattok felelősséget vállalni a sorsotokért. Kizárt, hogy így képzeltétek el fiatalon, hogy feltartott kézzel, letolt gatyával mentek az EU-ba, ahol majd egy maroknyi fémpénzért vegetáltok, mint a csóró szomszéd. Akarjatok többet, segítünk! Aki teljesít, az a hátunk mögött tudhat minket! A semmiből azonban nem lesz semmi, ezt az utat felejtsük végre el! Ha jöttök velünk és nem mindig a sérelmeiteken morogtok, hanem keményen nyomjátok, mint a kisangyal, akkor nem lesz miért az utcára, meg Brüsszelbe járkálni!
magnamater
2012. január 23. 12:23
Ha képes volna Kertész Ákos szégyellni magát, hát szégyellhetné: az egész világ láthatta, önérzetes, öntudatos és méltóságteljes ez a nép, az disznó, aki mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!