Peter Morvay, a SME és az újságírás szégyene

2012. január 28. 08:23

A szervezőkkel kapcsolatban sem fukarkodik a jelzőkkel: „extrémista, félkatonai, irredenta” olvasható, de az antiszemitizmus és a burkolt zsidózás is megjelenik.

2012. január 28. 08:23
Király Zsolt
Körkép

„Peter Morvay a szombati békemenetről szóló tudósításában a SME online-on  először az »Orbán szimpatizánsai Trianonhoz hasonlították az EU és az USA nyomásgyakorlását« címet adta (szerk. megj. nem véletlenül, elvégre a Trianon szóra minden valamirevaló szlovák ugrik), a számháborút illetően pedig úgy fogalmazott, hogy a tömeg valós létszáma mélyen a szervezők által előzetesen várt százezer alatt maradt. A napilap hétfői nyomtatott kiadásában Morvay már ennél is kevesebb, alig néhány tízezer Orbán támogatóról számol be. Hogy ez mennyire nem igaz, lemérhető az alábbi videóból vagy bármelyik magyarországi sajtóbeszámolóból:

A hétfői SME összesen három! cikket is közöl a megmozdulásról (köztük egy címlapon + maga a címlapkép), mindegyik Morvaytól. Ezekben a szervezőkkel kapcsolatban sem fukarkodik a jelzőkkel: »extrémista, félkatonai, irredenta« olvasható, de az antiszemitizmus és a burkolt zsidózás is megjelenik, célozva a szervezők és az általuk utcára hívott demonstrálók »minőségére«. Morvay a Trianon, Magyar Gárda és a Felvidék szavak elhelyezésére is gondosan odafigyelt, melyek mondanunk sem kell, garantált hatást váltanak ki a szlovák olvasóknál (közel félezer komment eddig a SME online-on).

A szerző a békemenetbe ahol csak lehet, természetesen az MKP-t is belekeveri, még ha az igencsak izzadságszagú. A lényeg, hogy a március 10-i választások után ismét elmondhassa azt, amit egyszer már elmondott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
z.marian
2012. január 28. 12:54
SMEét...
ZolieM
2012. január 28. 11:27
Kit érdekel egy divattót véleménye?
felfújta a szél
2012. január 28. 10:50
Peter Morvay és Morvay Krisztina nem rokonok véletlenül? Lehet hogy már a SME-hoz is befészkelte magát a magyar szélsőjobb?
tevevanegypupu
2012. január 28. 09:14
SZoval a lenyeg: Morvai Peter meg hulyenek is nezi olvasoit, mivel olyan videot tett fel ami eleve cafolja amit ir.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!