Fico tanulhat Orbántól

2012. január 10. 12:24

Kérdem én, ki szeretne Magyarországhoz tartozni? A szlovákiai magyarok lojálisak. Interjú.

2012. január 10. 12:24
Hunčík Péter
Körkép
Az rendben van, hogy állampolgáraink egy szomszédos államban fognak választani?

Nem, a magyarjaink többsége ebből nem kér. A borzasztó az, hogy politikai játék tárgyává váltunk. Orbán úgy viselkedik, mint egy falusi macsó, aki mindenkit akar. Szlovákia pedig mint egy féltékeny feleség, akinek a férje más nőre még csak rá sem nézhet. Sirok a felett, ahogy Szlovákia bemasírozott ebbe a primitív csapdába.

Mit tehet most Szlovákia a Magyarországgal való kapcsolatok javítása érdekében?

Ha konfliktusokat oldunk, a résztvevőknek mindig magyarázzuk, hogy az nyer, aki képes valami eredeti, paradox lépésre, melyet nem vár senki. Ebben az esetben ilyen lehet a kettős állampolgárság lehetővé tétele. Mi történne? Ki menne el? Senki.

Nem erősödnének ezzel Magyarország revizionista törekvései?

Kérdem én, ki szeretne Magyarországhoz tartozni? A szlovák politikai elit tényleg nem ismeri a valóságot? A szlovákiai magyarok lojálisak. De ha valaki provokatív módon jön azzal, hogy legyél lojális, elküldöm őt valahová. Elnézést kérek, én nem vagyok lojális? Katona voltam, hat óráig dolgozom, adót fizetek, Szlovákiát képviselem, és az emberek többsége hasonlóan viselkedik. Mit akarnak még? Hisz igy Orbán karjaiba zavarnak bennünket. Ő meg visszazavar bennünket ide.

Ön pszichiáter. Mi történik, ha miniszterelnökként szembetalálkozik egymással két olyan személyiség, mint Fico és Orbán?

Mindketten alfa hímek, ami semmi jót nem jelent. Nincsenek még a jelei sem annak, hogy képesek lennének megoldani a problémákat.

Milyen mértékben jelenthet inspirációt Orbán Viktor Fico számára?

Nagyon. Sok hasonlóság van bennük értékrendileg, világlátásban, és kommunikációban is. Fico tanulhat Orbántól, utánozhatja azt, amit kipróbált, Orbán lépései megerősítésként hathatnak. Orbán ugyanezt a játékot fogja játszani. Nagyon jó, negatív szimbiózis lesz köztük.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2012. január 10. 17:33
Mit tudhattunk meg most? - Hogy a szlovákiai magyarok közt is van zsidó.
Panzergeneral
2012. január 10. 16:54
Elképesztő. Na, pont ettől félek én, ha "romániai magyarnak" kezdenek titulálni, nem pedig annak ami vagyok: magyar. Bevallom, erről a Huncik nevű homonkuluszról nem tudok sokat, azonban a tótországi magyarságról hallottam egyet s mást és nem a legjobbakat, azaz, a magyarságért való kiállás sokukban hiányzik. Persze, lehet ezt magyarázni mindenféle Benes dekrétumokkal, azonban ez csak magyarázkodás és éppen ezért hazug. Itt, Székelyföldön is történtek magyargyilkolászások a 2-ik vh után, utána meg volt egy iszonyú gyűjtőtábor Focsaniban és valahogy mégis keménynek maradtak. Nem a tótokat kell hibáztatni, amiért eltaknyolt lett a felvidéki magyarság jelentős része. A hiba bennük van
Csigorin
2012. január 10. 16:07
"Mi történik, ha miniszterelnökként szembetalálkozik egymással két olyan személyiség, mint Fico és Orbán? Mindketten alfa hímek, ami semmi jót nem jelent." Hat ha mar nalunk mindenkepp alfa, akkor legalabb nalunk ne legyen omega...
OrangeOrder
2012. január 10. 14:23
Ez az ember már évtizedet óta mormolgatja a megalkuvó okosságait, tipikus "magyarok vagyunk, DE szlovák állampolgárok"-féle gyáva féreg. Ez az ember nem magyar. Származását tekintve akár lehetne is az, de lelkileg egy asszimilációt elősegítő áruló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!