Lex, ami lex

2011. november 08. 10:57

Hol van hitele az igazságtételhez egy olyan kormánynak, melynek feje porig alázkodva ünnepli a Tienanmen téri háborús bűncselekményeket elrendelő diktatúrát?!

2011. november 08. 10:57
Révész Sándor
NOL

„A forradalom idején vagy annak kapcsán elkövetett bűnök tekintetében sem lehet a felelősségre vonást az egyik oldalra korlátozni. Ha valaki följelent egy ’56-ost azzal, hogy a népítéletekben részt vett, és megúszta, nincs mese, nyomozni kell. Tán még az igazságtétel szellemében megsemmisített ’56-os ítéleteket is elő kellene venni, és mondjuk széthasítani a mosonmagyaróvári–győri események köré épített pert. A hét kivégzett vádlott közül rehabilitálni azokat a kiváló embereket (Földes Gábor, Tihanyi Árpád, Gulyás Lajos), akiket a legaljasabb módon azzal vádoltak meg, hogy lincselésre uszították az embereket, holott épp az ellenkezőjét tették, és megerősíteni azok bűnösségét, akik valóban részt vettek az iszonyatos népharag sodrában a temérdek halálos áldozatot követelő sortűz vélhető felelőseinek meglincselésében. Ezt akarjuk? Tényleg?

Végezetül pedig: hol van hitele az igazságtételhez egy olyan kormánynak, melynek táborában és sajtójában nem győzik dicsőíteni a legelvetemültebb háborús bűnösöket Prónay Páltól Francia Kiss Mihályon keresztül Gotovináig, s melynek feje porig alázkodva ünnepli a Tienanmen téri háborús bűncselekményeket elrendelő diktatúrát?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. november 08. 17:16
Te nagyon hülye Révész... "Porig alázkodásban" élen járnak a britek, a németek, a franciák, a világon mindenki. Csúsztatásban, hazudozásban viszont hazai élenjáró vagy. Hogy jön '56-hoz Orbán Kína-politikája? Hogy lehet egy veterán újságíró ennyire bután, átlátszóan manipulatív?
60felett
2011. november 08. 17:08
Még egy szót a Tienanmen téri diktatúrát dicsőítőkről. Mondjuk a művelt Nyugatról. Annyira azért nem volt megvetni való ez a diktatúra, hogy a jó profit reményébe ne vigyük oda az európai emberek elől a munkát. Ugye, kedves Nyugat hívők, profit hívők? Nem akadt senki, aki azt mondta volna, hogy még a haszon reményében sem áll szóba Kínával. Nem, a profit nagy úr, és mindent eltakar.
60felett
2011. november 08. 16:20
"Végezetül pedig: hol van hitele az igazságtételhez egy olyan kormánynak, melynek táborában és sajtójában nem győzik dicsőíteni a legelvetemültebb háborús bűnösöket Prónay Páltól Francia Kiss Mihályon keresztül Gotovináig, s melynek feje porig alázkodva ünnepli a Tienanmen téri háborús bűncselekményeket elrendelő diktatúrát?!” Prónay Pál és Francia Kiss Mihály a vörösterror után kezdte meg működését. Lehet, hogy ők sem voltak különbek, de ha mondjuk valakinek az apját, vagy bármely rokonát a Lenin fiúk végezték ki a maguk brutalitásával, azon nem csodálkozom, ha utána az előbbi különítményekben akart elégtételt venni. Gotovina tábornok a hazáját védte akkor, amikor a szerbek, látva, hogy a Jugoszláviában meglévő hegemóniának vége, bestiálisan rátámadtak az elszakadni kívánó tagállamokra. Csak a hülye Európa látja háborús bűnösnek, mert nem akar különbséget tenni agresszor és megtámadott között. Mert az nem lenne politikailag korrekt.
slomovicz
2011. november 08. 14:44
A vörös fasiszták élükön a cikkíróval csak azt hozzák ami a lételemük. A zsigeri , fröcsögő gyűlölködést. Mer az Zorbán,, az Zorbán. Vannak emberek akik nácik , vörösök, maoisták, vagy vallási szélsőségesek, bármik- kiélik magukat, szinte lubickolnak a zsigeri gyűlöletükben. Nincs rá értelmes más magyarázat , minthogy a minimális tisztesség is hiányzik belőlük. Hiányzik belőlük és a cinizmussal és fröcsögő gyűlölettel kompenzálják a normális emberi értékeket. Ilyenkor a csapathoz tartozónak érzik magukat. Egyszer elkövetkezhetne már- amikor elgondolkoznak a saját hibáikon is. A kétszáz Kádár által kivégzett áldozaton és még sorolhatnám. Erre az alpári cikkre, lehetne válasz, hogy talán kérdezze meg Nagy Imrét- "Imre- te mit tennél a helyünkben". De mivel a cikkíró elvbarátai , Nagy Imrét demokratikusan- felakasztották ,így már nem tudják megkérdezni. Mindig mondom- Magyarországnak nagyságrendekkel jobb lesz ha ezek teljesen eltűnnek a politikából. Ök az ellenpélda arra- Fiam ilyen sohasem legyél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!