Nem kizárt, hogy ez egy óriási bunda

2011. november 15. 07:41

Az SZDSZ eltűnése új esélyt jelent a magyar demokrácia számára, még akkor is, ha a Diabolosz, amit képviselt, csak alakot váltott. Interjú.

2011. november 15. 07:41
Kövér László
Magyar Hírlap

– Ismerve önt, úgy képzeljük el, hogy kétszer bontott pezsgőt az elmúlt két évben. Először, amikor az SZDSZ tűnt el a történelem süllyesztőjében, másodszor pedig néhány hete, amikor szétszakadt az MSZP.

– Az SZDSZ eltűnése új esélyt jelent a magyar demokrácia számára, még akkor is, ha a Diabolosz, amit képviselt, nem tűnt el az életünkből, csak alakot váltott. Az MSZP széthullásának nem tudok felhőtlenül örülni. Ne értsenek félre, nem öntötte el a szívem a megbocsátás melege, advent is messze van, hanem még odébb van a végkifejlet. Egyrészt Gyurcsány Ferencnek és a hozzá köthető borzalmaknak teljesen el kellene tűnnie a közéletből. Másrészt Mesterházy Attila és a többi cinkos szocialista kapott egy nagy lehetőséget, hogy egy csapásra megszabaduljon azon gazemberség erkölcsi-politikai terhétől, amelyet egyébként – anno – szavazataikkal mindvégig támogatott, és az MSZP így – beismerés és megbánás nélkül – »megtisztulva« megerősödjön. Nem kizárt, hogy ez egy óriási bunda, és a maradék hajlandó lesz újra szövetségre lépni Gyurcsányékkal, az LMP-vel és a többi, most alakuló, teljesen zűrzavaros hátterű álcivil alakulattal. Inkább a káoszteremtés tudatos stratégiáját látom, ebből a mesterien kialakított zavarból egyszer csak kiadja majd valaki a jelszót, hogy össze kell fogni, és összeáll majd, ami összetartozik. (...)

– Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy Károlyi Mihály szobra nem maradhat a Kossuth-téren, miért kell mindent áthelyezni, és kiprovokálni, hogy József Attila szobrából baloldali turulügy legyen?


– Nem gondolom, hogy Károlyi miatt kellene az egész teret átrendezni. A Kossuth térre ráfér egy tisztességes rekonstrukció. Az ország közjogi főtere, amelyre évente félmilliónyi turista látogat el, nem nézhet ki úgy, mint egy bevásárlóközpont parkolója. Mélygarázst, látogatóközpontot kell építeni, és rendezni kell a tér kaotikus arculatát. Eszmei téren azt javasoljuk, hogy – így húszéves késéssel – térjünk vissza a szoborrombolások előtti állapothoz. Én a gyökereim miatt sem vagyok az úri Magyarország kritikátlan csodálója, de nem is gyűlölöm ezt az időszakot. Része volt a magyar történelem ezeresztendős folyamatosságának, amelyet 1944-ben szakítottak meg.

– József Attila szobra hova kerül?


– Nem az én dolgom eldöntetni, de tény, hogy ma méltatlan helyen áll, alig látni. Biztos, hogy méltóbb helyre kerül majd. Egyébként akkor sem tagadom le, hogy József Attila a kedvenc költőm, ha egyes balliberális lapok egész szerkesztősége a fejére áll. Az meg kifejezetten mulattat, hogy azok védik tőlem József Attila szobrát, akik összekeverik Öcsödöt Őszöddel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nso Csi
2011. november 15. 15:07
Agyilag Zokni 2011. november 15. 14:54 De. Ha valakik azért hazudoznak az országuk kormányáról, mert a haverjaik, vagy saját maguk kiestek a hatalomból, így pénzben is kifejezhetően anyagi érdeksérelmeik, hátrányaik vannak, azok hazaárulást követnek el. Kritizálni mindenkit lehet, de a magyar balliberális értelmiség a saját haszonszerzése miatt hazudozik külföldön. Agyilag Zokni vagy, vagy haszonérdekelt. Egyik sem jó.
várúr
2011. november 15. 14:34
Kövér minden szavával egyetértek. Pont.
Nso Csi
2011. november 15. 14:27
Ez pontos. "Persze nem lenne hátrány, ha nem egy Károlyi és Kun Béla örökségét folytató ellenzékkel, meg egy offshore bajnok jegybankelnökkel a hátunkon kellene árkot ugrani, hogy a sok, demokráciánkért aggódó, külföldi lapokban a hazáját áztató „hazafiról” ne is beszéljünk." A balliberális értelmiség egy része gőzerővel próbálja a magyar kormányt eláztatni külföldön, cikkeket írnak a balliberális haverjaiknak, akik megjelentetik a külföldi lapokban, majd a magyar balliberális értelmiség arra hivatkozik. Pontosan tudható, hogy a Népszavánál, a Népszabadságnál, az És-nél, a Mozgó Világnak, a Magyar Narancsnál - nem teljes a felsorolás -, kik végzik ezt a hazáruló munkát.
Ouroboros
2011. november 15. 11:25
Idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!