Tolvajok egymás közt

2011. november 17. 10:39

Benne van a Bakáts cikkében minden, aminek benne kell lenni. Gennyes, cinikus stílus: ez hivatott leplezni a GONDOLAT hiányát.

2011. november 17. 10:39
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Frisss

„Eperjes Károly elment Szombathelyre, és elmondott egy verset Szent Márton napján. Ebbõl az alkalomból Bakáts Tibor kritikus és tolvaj hosszú cikket kanyarított a Nyugat.hu portálra. Illetve ez így nem pontos. Ugyanis Eperjes Károly még nem mondott verset, amikor Bakáts Tibor kritikus és tolvaj cikket kanyarított. A cikk témája nem Eperjes Károly versmondása volt, hanem a puszta tény, miszerint éppen Eperjes mond verset. Ebbõl vezette le Bakáts kritikus és tolvaj, hogy Eperjes lesz a szombathelyi színház igazgatója.


Benne van a Bakáts cikkében minden, aminek benne kell lenni. A nem Bakáts-félék és hasonszőrűek mély megvetése, büdös vidéki bunkónak ábrázolása, nácizás, nyilasozás, Csurkázás, Dörnerezés, József Attilázás - mindez azzal a hamisítatlan, félmûvelt, erőltetetten jópofáskodó, gennyes stílusban tálalva, ami sajátja ezeknek. Gennyes, cinikus stílus: ez hivatott leplezni a GONDOLAT hiányát.

Az a rémes az egészben, hogy elõre meg lehet írni ezeknek az egész életmûvét.

És az a legrémesebb, hogy a dolgok mélyét tekintve, semmi sem változott itt a népies-urbánus vita, a huszas-harmincas évek óta. Legfeljebb csak annyi, hogy akkortájt olykor-olykor némileg tehetségesebb künikoszok és talmudisták oktatták ki a »büdöslábú«, »különítményes« népieket. Egy Ignotus is közhelyes volt és idegesítő, de kicsivel jobban írt Bakátsnál, és legalább nem lopott szalámit meg minden egyéb szart a boltból. És nem kovácsolt ebből erényt, és nem épített erre karriert.
 
Ennyi a változás. S ez éppen annyi változás, amennyivel undorítóbb lett a világ azóta.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egykettő
2011. november 18. 01:42
Tolvajok egymás közt: http://vastagbor.blog.hu/2011/01/20/meggyes_es_bayer_kozpenzbol_maganvadas_ugyvedi_koltseg
galamus
2011. november 17. 21:11
Archív felvételek Orbán Viktor múltjából. Közülük egy most látható először. http://hotfile.com/dl/135305678/114fecb/Orbn_Viktor_archv.zip.html
galamus
2011. november 17. 21:10
Archív felvételek Orbán Viktor múltjából. Közülük egy most látható először. http://hotfile.com/dl/135305678/114fecb/Orbn_Viktor_archv.zip.html
Krupp Skya
2011. november 17. 20:52
Bakács nem tolvaj mert a Talmud alapján a Tesco goynak számít,és ebben az esetben nem lopás maximum reformlépés volt. Viszont Bayer adócsaló mert Bayer is goy és Szlovákia is goy, így nem lehet hasznuk semmiből. Jó lenne ha Bayer befizetné a különbözetet a munkásőrség hitközség számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!