Kuncze - a nagy átverés

2011. október 05. 17:49

Az, hogy a rendszerváltás utáni Magyarországon politikai vezető, miniszter és pártelnök lehetett belőle, nem más, mint egy hatalmas átverés.

2011. október 05. 17:49
Retkes Attila

„A 2006. október 23-ai brutális, menthetetlen és megmagyarázhatatlan rendőri akciók ötödik évfordulójához közeledve mind gyakrabban jut eszembe Kuncze Gábor otromba, ízetlen tréfája. Akiket érdekel a politika, bizonyára emlékeznek rá: Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt - akit a rendőrök annyira megvertek, hogy eltört a lapockája, fején és testén komoly zúzódásokat szenvedett - Kuncze egy zárt körű, de utóbb kiszivárgott beszélgetésben Révész Mártiriusznak gúnyolta. Mint cseppben a tenger, úgy tükröződik ebben a durva viccelődésben Kuncze egész politikai pályája. Az, hogy a rendszerváltás utáni Magyarországon politikai vezető, miniszter és pártelnök lehetett belőle, nem más, mint egy hatalmas átverés. Pető Iván és Magyar Bálint »tréfálkozása« a magyar társadalommal.

A negyvenes évei elején járó Kuncze átlagosnak mondható műszaki-építőipari karrier és három évi parlamenti képviselői munka után, 1993-ban robbant be a politikai élet élvonalába. Korábban tagja sem volt az SZDSZ-nek - a tököli Falufórum vezetőjeként kezdett politizálni. A Pető-Magyar duó azonban felfedezte magának, az 1994-es választásokra országos listavezetővé tette, s ettől kezdve több mint egy évtizeden keresztül, szigorú következetességgel végrehajtatott vele egy igen dicstelen feladatot: az önálló szabadelvű politizálás lehetőségének felszámolását, a Magyar Szocialista Párttal tető alá hozott, üzleti érdekek által vezérelt koalíciók megkötését. Meg kell jegyeznünk, hogy Kuncze sokáig kiválóan játszotta a rá kiosztott szerepet, s ezzel nemcsak rengeteg becsületes választópolgárt, de a tisztességes, jószándékú SZDSZ-tagok jelentős részét is megtévesztette. Ez volt a kosárlabdát pörgető, kisgyermeket pelenkázó Kuncze cukormázas, álságos imázsa.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2011. október 06. 08:47
Na jól van, úgy látom, minden jobber faszául kizsidózta magát, akkor talán elkezdődhet egy dolgos nap.
balbako_
2011. október 06. 08:34
Késő, Retkes úr késő! A magyar történelem legundorítóbb pártja nem lépett fel vezetői ellen, tehát nevüket adták, maga is, ahhoz amit tettek!
liberálzöld.
2011. október 06. 08:13
Tök jó! És mi a cikk apropója? Születésnapja van a Kunczénak?
tevevanegypupu
2011. október 06. 07:39
Nem tuntek el csak atalakultak,es elkeseritoen csond van roluk minden felelossegrevonassal kapcsolatos ugyben. Pedig az mszp csak vegrehajto volt, az szdsz volt aki "megtervezte" az egeszet.Mind vezeto allasban, haboritatlanul mukodik tovabb. Ez vajon miert lehetseges? Gyurcsany mellett ott volt Koka, Molnar, Horvath, Kuncze es az osszes miniszteriumban, kormanykozelben szamos magas rangu szdsz-es hivatalnok. A varosi onkormanyzatoknal szinten. Nem csak Gyurcsany a hibas..Kunczet a megelhetesi bunozesert es Pongracz Gergelyekert mindenkeppen felelossegre kellene vonni, nala kezdodott az orszag vegleges lezullesztese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!