A Nemzeti Felelőtlenség Emléknapja

2011. október 04. 12:13

Ami egy évvel ez előtt Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre zúdult, abban egy kicsit benne volt minden rossz, ami az utóbbi időben csak felhalmozódott Magyarországon.

2011. október 04. 12:13
Kiss Ádám
Hírszerző

Ami egy évvel ez előtt Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre zúdult, abban nem csak maró lúg, mérgező nehézfémek és egyéb káros ipari melléktermékek voltak, hanem egy kicsit benne volt minden rossz, ami az utóbbi időben csak felhalmozódott Magyarországon. A szarért-hugyért végrehajtott privatizálástól kezdve a gát rendes karbantartásának hiányáig, a tragédia előtt mindent rendben találó zöldhatóságtól a tragédia után felháborítóan és nevetségesen magyarázkodó Mal-vezérekig, az egymásnak gyökeresen ellentmondó mérési eredményektől a mentésben részt vevő állami szervek ellátási hiányosságaiig, és persze a felelőskeresés címén össze-vissza beszélő, mutogató, vádaskodó politikáig.

De a vörösiszap-katasztrófa leginkább arról az önpusztító ügymenetről szól, ahogy Magyarország, főképp annak hivatalos intézményei működnek. Arról, hogy ha lerobban a mentő, megroggyan a várfal, beázik az iskola, de a nagyobb baj még megelőzhető lenne, akkor arra pazarlás, nemtörődömség, hozzá nem értés, vagy kisstílű érdekek miatt sosincs pénz, ember, vagy eszköz, és különbenis mit kell rinyálni, jó lesz az úgy. De amikor megtörténik az igazi baj, a mentő nem ér oda, a várfal ledől, az iskolát meg ki kell üríteni, akkor muszáj lesz fizetni, csak már a többszörösét annak, amiből még idejében meg lehetett volna előzni a bajt. A helyrehozhatatlan károkról, elvesztett és megrokkant életekről nem is beszélve.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. október 04. 16:13
Balfasz hazudozó Ádámka, nézd meg, mi lett azóta Kolontárból. Ha rajtad és elvbarátaidon múlna, a táj ma is vörös lenne. Így hálistennek csak a te fejed vörös a nagy igyekezetben, hogy rúgj egyet az országon, a temérdek önzetlen adakozón, az eszméletlen helyreállítási munkán. Ilyesmiket olvasva érzem: sose szabadulunk meg tőled és a hozzád hasonlókon. Hatalmas valagbarúgást, pár jó nagy pofont érdemelnél Ádámka már azért is, hogy levegőt veszel.
prosz-tata
2011. október 04. 14:27
Ez a halfej büdös balról is jobbról is meg liberál oldalról is. Az átlag magyar szarik a környezetvédelemre, meg amúgy mindenre, ami nem közvetlenül bassza a saját kis életét. Ráadásul, még hülye is, mint a segg, ha egy kurva nagy gát aljába építi a házát, ami mögött lúg van, egy löszfal tetejére, ami beleomlik a folyóba, egy lapos aljába, amint elönt a talajvíz, folytathatnám.... Az Egyén legyen már felelős a saját döntéseiért! És emellett bocsánatot kérek azoktól, akik beleszületnek, vagy szegéynység miatt képtelenek kimenekülni a veszélyzónákból.
Soma
2011. október 04. 13:50
A legnagyobb disznóságot az követte el, akinek az egyik mufti azt mondta, hogy a lucsokban fürödni is lehetne, hogy nem vágta bele nyakig! Egyébként meg: Milyen világ az, ahol tíz ember halála, otthonok tömegeinek elvesztése után vidáman fütyülnek mindenre a felelősök?
tarackos
2011. október 04. 13:34
A cikk rendben van. Biztosan jönnek majd az ilyen-olyan hívők akik elmagyarázzák, hogy kizárólag Mr. X, vagy Mr. Y a hibás. Rájuk bizton számíthat a politika...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!