Az első fecske

2011. szeptember 29. 06:57

Tényleg csak a rég elpusztítottak csontvázainak képtelenek végtisztességet adni, vagy szándékukban áll heccelni azokat, akik új tömeggyilkosságokra lesznek készen?

2011. szeptember 29. 06:57
Donáth Ferenc
Egymillióan a demokráciáért

„A szólásszabadság biztosítása és a gyűlöletbeszéd tiltása közötti arany középút megtalálása a szovjet megszállás, a diktatórikus tartalom-kontroll megszűnte óta egyre mélyülő konfliktusforrása a magyar közéletnek. Ma, amikor a tartalomkorlátozás ismét normává vált, csakúgy, mint amikor a korlátlan véleményszabadság volt az alkotmányosan védett jog, a joggal való visszaélést tömegesen és förtelmesen a magukat az árpádsávos zászlóval jelképezők követték el. Ellenük Ön semmit sem tett, talán a kampánya kedvéért, még nyilvánosan a köszöntésüket is szájára vette. A kampány már elmúlt, a »szebb jövő« már a jelen, talán mégse kéne önfeladásig kiszolgálni a Szálasi jelképeivel felékesítettek igényét. Vajon iránymutató lehet egy főpolgármester számára azoknak a mérlegelő képessége, akik olyan elődökkel büszkélkednek, akik az Ön vezetésére bízott fővárost romhalmazzá, és temetővé tették? Akiknek rémtetteire még most is a Dunából kifogott csontvázak emlékeztetnek? Tényleg csak a rég elpusztítottak csontvázainak képtelenek végtisztességet adni, vagy szándékukban áll heccelni azokat, akik új tömeggyilkosságokra lesznek készen? 

2006-ban a Forradalom 50. évfordulóján az akkori főpolgármester a szovjet invázió ellenére a Nagy Imre mellett kitartók számára, a snagovi kolónia még élő tagjainak kitüntetést adományozott. Demszky Gábortól megtiszteltetés volt ezt elfogadni. Most a forradalom 55. évfordulóján e kitüntetés égeti a bőrömet; nehogy már nyilas hóhérok kései drukkerei, a mindenkori karrieristák kegyéből tarthassam meg az emlékérmet! Ha Önök kitalálták a visszavonósdit, akkor élek a jogommal, hogy saját akaratom szerint visszaküldjem; Önöktől ugyanis nem kell! Sem, mint a snagovi kolónia legifjabb tagja, sem, mint a Forradalom hagyományának félévszázados őrzője Önökkel nem közösködöm. Nem kacsintok Önökkel össze, se Kertész Ákos, se Gergényi Péter sem senki más rovására, akiknek visszaveszik a kitüntetését. Lesz még Magyarországnak olyan kormánya, és Budapestnek olyan főpolgármestere, akiktől megtiszteltetés lesz elfogadni kitüntetést, akik nem várnak el ezért dicsérgetést és gazsulálást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SBI
2011. szeptember 29. 11:43
Az első fecskének képzeli magát a vén kecske.
Kedves Robi
2011. szeptember 29. 11:08
Aki lepaktált a szülei gyilkosaival, attól mást nagyon nem lehetett várni!
SBI
2011. szeptember 29. 10:18
Donáth! A pénzt add vissza. A plecsnit add oda a lomis cigányoknak. Ha te kaptad, még annyit sem ér, mint a fém amiből verték.
SBI
2011. szeptember 29. 10:14
"Akiknek rémtetteire még most is a Dunából kifogott csontvázak emlékeztetnek?" Fura. Engem a Tanácsköztársaság rémtetteire emlékeztetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!