Ál-liberálisok szégyene

2011. szeptember 07. 17:30

Őszre világossá vált számomra, hogy a 2010. évi költségvetést a nemzeti érdekeket szem előtt tartó, becsületes párt nem támogathatja.

2011. szeptember 07. 17:30
Retkes Attila
Nemzeti Szabadelvű Közösség
2009. július 12-én választottak meg az akkor már – a közelgő parlamenti választások szempontjából – teljesen reménytelen helyzetben lévő, sokszorosan lejáratódott, néhány ember (elsősorban Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Pető Iván és az úgynevezett holdudvar prominensei) által tönkretett SZDSZ elnökének. Őszre – az új, országosan ismeretlen, de tisztességes politikusokból álló Ügyvivő Testülettel együtt – világossá vált számomra, hogy a 2010. évi költségvetést a nemzeti érdekeket szem előtt tartó, becsületes párt nem támogathatja. Ezt többször ki is nyilvánítottuk: először az ÜT, aztán a párt belső parlamentjének nevezett Országos Tanács, végül – november elején, sajtótájékoztatón – a pártelnök. A végszavazás 2009. november 30-án volt. Aznap – utolsó, kétségbeesett lépésként – elmondtam a sajtóban, hogy az SZDSZ frakciója politikai értelemben megszűnt. Azt is hozzátettem, hogy az SZDSZ-nek és a párt egyetlen testületének sincs hatása közjogilag a parlamenti képviselőcsoportra.
 
Az én szerepemnek utólag már semmi jelentősége. De álljon itt most azoknak a magukat liberálisnak nevező, valójában a szocialista gazdasági érdekköröket kritikátlanul támogató országgyűlési képviselőknek a neve, aki 2009. november 30-án megszavazták a nyilvánvalóan tarthatatlan, s éppen ezért tisztességtelen 2010-es költségvetést: Bőhm András, Eörsi Mátyás, Geberle Erzsébet, Gusztos Péter, Hankó Faragó Miklós, Horn Gábor, Kóka János, Kuncze Gábor, Lakos Imre, Magyar Bálint, Pető Iván, Sándor Klára, Világosi Gábor.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. szeptember 08. 12:53
Nem artott volna ezt az eszrevetelt megtenni egy kicsit elobb. Mondjuk meg a fidesz-kormanyzat elott, akkor jobban hangzott volna. De o legalabb megteszi, ha kicsit keson is.
hátakkor
2011. szeptember 08. 09:39
Bőhm András, Eörsi Mátyás, Geberle Erzsébet, Gusztos Péter, Hankó Faragó Miklós, Horn Gábor, Kóka János, Kuncze Gábor, Lakos Imre, Magyar Bálint, Pető Iván, Sándor Klára, Világosi Gábor
peninsulavaldes
2011. szeptember 07. 21:16
Pluszban csengettyűztek, lóbáltak valamit, és a rezgésekről beszéltek.
Trükkök Százai...
2011. szeptember 07. 20:17
Visszataszító a pasas. Az szdsz meg 20 éve az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!