Dezertőrök

2011. szeptember 28. 07:08

Gyurcsány önnön pártelitjét megélhetési politikusok gyülekezetének látja, amelytől szabadulni kell, de hol az a támasz, amelyik ebben segítené őt?

2011. szeptember 28. 07:08
Aczél Endre
NOL
„Az elmúlt évtized európai történelme két, szenzációszámba menő dezertálást ismer a baloldalon. Az egyik a német Oskar Lafontaine nevéhez kapcsolódik, a másik még csak megvalósulóban van: ez Gyurcsány Ferencéhez. Mindketten »kiszerettek« a saját pártjukból. (...)

Ha Gyurcsány teljesítményében utánozni akarná Lafontaine-t, akkor neki egy nevében »bal-«, tartalmában azonban középjobb pártot kéne létrehoznia, éspedig a Fidesz demokratikus alternatívájaként. Egy ilyen vállalkozásnak azonban még a rügyei is alig látszanak. Tagadhatatlan: Magyarországon létezik a politikai elitnek egy olyan fele, amelyik nyitott demokrata polgári pártban gondolkodik (»baloldali« jelző nélkül), de én történetesen nem látom a szervezeti oldalát egy új tömörülésnek. Azt látom, hogy Gyurcsány önnön pártelitjét megélhetési politikusok gyülekezetének látja, amelytől szabadulni kell, kéne, de hol az a támasz, amelyik ebben segítené őt? Lafontaine-nek ott volt a szervezett keletnémet baloldal (az NSZEP utódpártja), meg ott voltak, kevésbé szervezetten, a szocdemek által fölvállalt »neolib« gazdaságpolitika nyugati kárvallottjai, de Gyurcsánynak nincs készen vett hátországa. P. S. Egy idő után a Linke tehernek kezdte érezni Lafontaine-t. Ő tudniillik, mint dezertőr, tehertétele egy szocdem-Linke együttműködésnek. Gondol erre Gyurcsány?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2011. szeptember 28. 13:04
A vodkás Bandi még nem döntött,hova nyal az elkövetkező időszakban.Megtartaná Gyurcsányt is ,de Mesterházytól sem távolodna el. Ezek a gerinctelen bértollnokok nagyon óvatosak.
orion
2011. szeptember 28. 11:27
Hát megértük, hogy a dezertálás szenzációs lett, hogy luxus-baloldaliak Stazi-ügynökökkel (Lafontaine) vagy bárkivel, aki hajlandó rá (Gyurcsány) rohadtul demokratikus, baloldali meg progresszív pártokat gründolnak nagy elkötelezettségükben. Lafontaine jól ráfázott a balosságára, Gyurcsány meg a balcentrumos-liberális okoskodásra fog ráfázni. Az MSZP ma pont megelégszik a Mesterházy-Botka féle "reformerpolitizálással", mert visszafelé nem mehet(ott a Munkáspárt, Thürmert nem fogadják el az MSZP őskövületei), a centrum meg foglalt. " Tagadhatatlan: Magyarországon létezik a politikai elitnek egy olyan fele, amelyik nyitott demokrata polgári pártban gondolkodik (»baloldali« jelző nélkül)" Ha létezne az elitnek(???) ez a része, az nem egy Gyurcsány vezette "nyitott demokrata pártban "gondolkodna. De tegyük fel, létezik. Aczél et nyilván ide sorolja önmagát. Na, akkor már ezek a szavak pont annyit érnek és jelentenek, mint a szenzációs dezertálás. Semmit.
Trükkök Százai...
2011. szeptember 28. 08:57
Demens víziók.
SBI
2011. szeptember 28. 08:50
Gyurcsány olyan mint a jó cigány. Pár(t)ját ritkítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!