A kormány majd eltemeti a halottakat?

2011. szeptember 02. 15:37

A már muszáj megcsinálni ezt a nyomorult asztalt, akkor legyen úgy, hogy az önkormányzati törvény kidolgozói országos turnéra indulnak.

2011. szeptember 02. 15:37
Ceglédi Zoltán
Hírszerző

„Ha már muszáj megcsinálni ezt a nyomorult asztalt, akkor legyen úgy, hogy az önkormányzati törvény kidolgozói országos turnéra indulnak, és minden településen helyet foglalnak az Alaptörvény Asztalánál. Velük szemben meg leül a polgármester és a jegyző, és rászánják azt a néhány órácskát, ami ahhoz kell, hogy bemutassák a nagyméltóságú szakértő úrnak, hogy valójában mivel is foglalkoznak ők, mi a hivatal dolga. Aztán még esetleg egy-két szimulációs gyakorlat, például jusson el a leendő járási központba ügyintézni a kiváló (nem) helyi közlekedés segítségével – a Skoda Superbet addig tessék nálunk hagyni, jut eszembe, a parkoltatás is önkormányzati feladat. Budapest belső kerületei roppant ügyesen meg is oldották (nem).

Komolyan mondom: teljesen rendben van, hogy ennyi idő után alapvető változtatásokat akarnak tenni az önkormányzati rendszeren. De hogy a változtatás ne okozzon nagyobb, reparálhatatlan kárt, mint amit a változatlanság jelentene, ahhoz két dolog szükséges. Egyrészt előbb mérünk, aztán vágunk, azaz jó lenne, ha nem csak a minisztériumból tippelgetnék, hogy milyen is lehet egy polgármesteri hivatal élete, működése, szerepe egy településen, legyen az Debrecen vagy Jászszentlászló. Másrészt pedig tudomásul kéne venni, hogy ma a visszalépéses, listára szavazós, pártlogóval nyomulós országos politikához és annak szereplőihez képest jóval erősebb és személyesebb legitimációja van egy település közvetlenül választott polgármesterének és a helyiekből álló képviselőtestületnek. Ne akarják felülírni a közösség döntését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. szeptember 03. 11:21
Kivancsi voltam, hogy hogyan kerulnek a halottak az asztalra, igy hat elolvastam az egesz cikket. Mit mondjak? Menzas legyen, aki erti! Van itt minden kerem, Hoffman No Hablas Ingles Rozsa, dogkutak es ami csak eszebe jut. Jarasi identitas. lol.
Mardel
2011. szeptember 02. 17:04
És te minek vagy?
Kedves Robi
2011. szeptember 02. 16:46
Nem kéne eltemeltemetni! A Ceglédi féle zsidajokat, kinn kéne hagyni a napon száradni, figyelmeztetés képp:D
GY. F.űegér
2011. szeptember 02. 16:42
Az a röhej, hogy valószínűleg a '48-as Szabadságharc veteránjainak megsegítésére alapítvány gründoló Haynau is többet tett a "magyarokért", mint ez a rakás képmutató, magyarkodó, tehetségtelen fasz. Rendben, olyat nem tudsz írni, mint az Egri csillagok, olyat nem bírsz költeni, mint a Himnusz, jószágaid egyévi jövedelmét az Akadémiára fel nem ajánlod, a bitó alá a meggyőződésedért oda nem állsz, mint az Aradi Tizenhármak, nem vagy olyan tökös, hogy a magán-hadsereged élén picsázd reggeltől estig a törököt, mint ifj. Zrínyi... De akkor mit erőlteted?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!