Az ezredes bukása

2011. augusztus 23. 08:21

Az ember szorít a szabadság szellőjét megérző líbiaiak sikerének, valahogy mégsem tud önfeledten ünnepelni.

2011. augusztus 23. 08:21
Stier Gábor
Stier Gábor
MNO

Természetes, hogy az ember szorít a szabadság szellőjét megérző líbiaiak sikerének, valahogy mégsem tud önfeledten ünnepelni. A nagy szavak, a »forradalmi lelkesülés« mögött ugyanis látja, érzi, hogy valami még sincs rendjén. Nem érti például, hogy miként lett például Kadhafiból oly hirtelen véres diktátor. Ha a demokrácia bajnokai Lockerbie után megbuktatják az ezredest, az logikus lett volna. Kadhafi ugyanis büntetlenül játszott az életekkel, s felelőssége jogi értelemben is egyértelmű. Csakhogy az igazságosztóknak akkor más dolguk volt, így beérték a szankciókkal. Később már ezt sem erőltették annyira, s elfogadták az ezredes kényszerű közeledését.

Látták ugyanis, hogy az olajban, ásványkincsekben gazdag Líbia hatalmas lehetőségekkel kecsegtet, s a profit ugyancsak csillapította az úgynevezett fejlett világ egyébként jogos felháborodását. A Kadhafi kínálta befektetések mindent háttérbe szorítottak, s fiait is szívesen látták az európai üzleti körök. Ezek után az ember tényleg nem nagyon érti, hogy miért a hirtelen felháborodás? Talán Kadhafi közeledésében megérezték a hiénák a diktátor gyengeséget is, s lecsaptak. Eljött ugyanis a pillanat, amikor immár nagyobb haszonnal kecsegtetett az ezredes megbuktatása? Természetesen a demokrácia nevében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2011. augusztus 23. 14:47
Kadhafi ősbűne, hogy kirugdalta a Brit és amerikai oljtársaságokat annó. Azóta lator állam Líbia. Aztán persze, mert egy marha belement zavaros nagy disznóságokba is (géprobbantás), de tegyük hozzá, hogy a semmiből létrehozott egy működő oktatási (líbiában gyakorlatilag eltűnt az analfabétizmus) és egészségügyi rendszert, amelynek a környező államokban nyoma sincs. Biztosak lehetünk benne, hogy az új vezetésnek be fogják nyújtani a számlát a segítségért. Ezt a valóban despota palit elkergették, de kérdés hogy mi jön utána és az is hogy legalább az elért eredményeket fenn tudják-e tartani.
Baltasar Espinosa
2011. augusztus 23. 14:44
A hideg kiráz ettől az embertől.
Honfi-fi
2011. augusztus 23. 10:17
Jön anyugati recept. Egy nyugatbarát bábkormánnyal, aztán lehet széthordani Líbia ásványkincseit és olaját.
foxi
2011. augusztus 23. 09:14
Igazat érint a cikk ! Talán nevesíteni is lehetett volna: hol marad a Cohn-Bendit fajták parlamenti örjöngése a Sarkozy által szorgalmazott NATO agresszióra ? Sehol és a nyugati politika ezen Janus-arcossága jellemzi korunkat. Ez is bizonyítja, mennyit is ér a liberál-bolsevikok fetrengéssé züllött szitkozódása Magyarország mai politikája ellen. Ha nem látszana ki a kaftán alol az aljas indok, akkor gyermekes hisztinek is nézhetnénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!