A hadsereg becsülete

2011. augusztus 22. 08:46

Kövezzük meg őket talán, mert jobban tetszik nekik a délceg huszár, mint a harisnyakötős transzvesztita?

2011. augusztus 22. 08:46
Szentesi Zöldi László
Magyar Hírlap

„A Magyar Honvédség és általában véve a hadsereg léte, szerepe tökéletesen értelmezhetetlen, ha világmasszahívők vagyunk. Két olyan intézmény létezik, amelyet a liberalizmus különös előszeretettel rombolt az elmúlt kétszáz évben: az egyház és a hadsereg. Mindkettő a tekintélyre, a közösségi erőre, a hierarchiára, a fegyelemre épít, nincs hát keresnivalója a „modern” Európában. Aligha véletlen tehát, hogy miközben mindenfajta zavaros fejű sztárokat, celebeket, luxuslányokat szponzorálnak a tájékoztatásban, katonával a legritkábban találkozunk televízióban, rádióban, újságok hasábjain. Ugye, megfigyelték már? És vajon miért? Hát azért, mert bár a tartás, a keménység, a férfias megjelenés és magatartás a hétköznapokban továbbra is kelendő portéka volna, a közéletben kínos tehertételként merül fel. De mit tegyünk, ha az emberek fogékonyak a jóra: kövezzük meg őket talán, mert jobban tetszik nekik a délceg huszár, mint a harisnyakötős transzvesztita?(...)

Mostanában sokszor eszembe jut: hogy Isten kegyelméből magyarnak születtünk, egyúttal katonanemzet tagjai is vagyunk. Magyar, kun, jász, székely őseink ezer esztendőn át kemény, hajlíthatatlan harcosok voltak. Az örökség kötelez… És az örökség beleég az emberbe, érkezik a születéssel, ott lappang a testünk és lelkünk rejtett zugaiban. Akinek az ősei századokon át vitéz katonák voltak, maga is részese a körforgásnak. Kapálózhat a sorsa ellen, de képtelenség, hogy korcs, selejtes emberré váljon. Éppen ezért sajnálom azokat a fiatal gyerekeket, akik már nem vonulhattak be – így utólag, bizony, kellett és szükséges volt az a néha keserves egy-másfél év a hadseregben…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. augusztus 23. 03:22
Jobb, jó lenne ez a cikk, ha nem mosná egybe a hadsereget az egyházakkal. Így azonban nem jó, sőt rossz. "Isten kegyelméből magyarnak születtünk" A magyarok istenének kegyelméből és nem a keresztényekéiből. Annak csak birkák kellenek a nyájába. "így utólag, bizony, kellett és szükséges volt az a néha keserves egy-másfél év a hadseregben…" Kérdés, hogy mire, miért volt szükséges. Mi a hadsereg feladata, célja értelme? Ha a Honunk megvédése, akkor ahhoz bizony jól felszerelt, jól kiképzett profi, modern hadsereg kell(ene). Ez a mai nem olyan. S egy sorkatonákra épülő sem. A néhány Gripen pilóta rendes kiképzésére sincs elég pénz, sem a rendes felfegyverzésükre. A sok-sok ezer sorkatona ugyan mivel harcolna háború esetén? Mindenki hozzon otthonról csúzlit meg konyhakést vagy ásót?
velazkez
2011. augusztus 22. 23:17
"Kapálózhat a sorsa ellen, de képtelenség, hogy korcs, selejtes emberré váljon. Éppen ezért sajnálom azokat a fiatal gyerekeket, akik már nem vonulhattak be – így utólag, bizony, kellett és szükséges volt az a néha keserves egy-másfél év a hadseregben…” Kedves Szerző! A legnagyobb jóindulattal is... ez hülyeség ez baromság. A személyes tapasztalatom bizony az, hogy csak sunnyogást, csalást, lopást, pazarlást, értelmatlen szivatást sőt kegyetlenkedést, embeti kicsinyességet, katonai inkompetenciát, alkoholizmust, stb. tapasztaltam és tanultam ama egy esztendő alatt. De lehet hogy nekem pechem volt és csak nekem jutott a Tóthsatyaszázados, meg a Soltésztörzsőrmester, meg a Csuporszakaszvezető Hódmezővásárhelyen, Elképesztő ordenéré primitív barom volt mindegyik. MINDEGYIK! Lehet mások máshol mást tapasztaltak, de én örülük, hogy a fiamat mem szolgáltatják ki ilyen szarháziknak. Pont.
picur3ka
2011. augusztus 22. 23:04
Egy hulye vicc vagytok, mind a ketten.
Ricochet
2011. augusztus 22. 20:42
Apropó, huszárok... Amikor aug. 20-án reggel 6 után az Alkotmány utcán keltem át a Nyugati felé hazamenetben, összefutottam a huszár díszzászlóaljjal, amely éppen komótosan a Parlament felé baktatott; 20-24 lovas összesen. Némelyik bajusszal (a férfiak), némelyek nők (bajusz nélkül)... Olyan volt az egész jelenség, mint a János vitézben, amikor összefut a huszárokkal a semmi közepén, és majdnem én is velük mentem. Úgy kihúztam magam abban a pillanatban, hogy csak na. Én még voltam olyan katona-féle, de a sok mai anyuci kedvencére simán ráférne egy alapos hónap, amikor gatyába rázzák. Minimum a kiképzést megcsináltatnám velük, ha túlélnék... Utána néhányan megtalálnák a töküket a gatyájukban, és itt idéznék Blain-től, aki a Predatorban ezt mondta: "Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff will make you a god damned sexual Tyrannosaurus, just like me."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!