Tusványos idei üzenete

2011. július 23. 15:54

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor minden időkben a magyar nemzeti érdekek érvényesítésének útján haladt.

2011. július 23. 15:54
Sylvester Lajos
Gondola

„Az autonómia, a kisebbségi törvény azok közé a pászmák közé tartozik, amelyeken huszonkét év alatt sem történt nálunk elmozdulás. Az ezzel kapcsolatos türelmetlenség indokolt. De ezekben a témakörökben előrelépés csak úgy lehetséges, ha a tusványosi mottót – Összenő, ami összetartozik – komolyan vesszük és teszünk is érte, hogy ezek a szándékok összetartozzanak és révbe jussanak.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor minden időkben a magyar nemzeti érdekek érvényesítésének útján haladt. Akkor is – illetve főleg akkor -, amikor a magyar kül- és belpolitikában az ezzel ellentétes irányzat érvényesült például: az egységes magyar nemzettestről való leválasztásunk, a kettős állampolgárság könnyített eljárással történő biztosításának megtagadása, és így tovább. Ezek a viták ma is zajlanak, hisz, sokunk meglepetésére egyes politikai vezetők ma is rosszallják a határokon kívül rekedt nemzetrészekhez tartozók szavazati jogának biztosítását, van, aki a kettős állampolgárság lehetőségével sem akar élni. Ez, természetesen szíve joga. De pontosan a tusványosi fórum teremthet alkalmat arra, hogy ezeknek a véleményeknek a konfrontációjára sor kerüljön.

Huszonkét év alatt Tusványos egyébként a nemzetegyesítés programjának kidolgozásában és érvényesítésében volt a legeredményesebb. A magyar vonatkozásban a nyolc országba szétszabdalt nemzetrészek számára az új magyar kormányzat lehetőséget teremtett, hogy virtuálisan, de jogilag is összenőjön az, ami a bennünket két alkalommal, két »Trianon« során – az első és második világháború után - és ennek következményeként szétszabdalt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. július 24. 16:19
Hát Lajos ezt nem jól látja! Egy nagy semmit sikerült a gittrágással elérnie a brigádnak 22 év alatt. Max. mostanában arra jó,(na nem nekünk átlag állampolgárnak) hogy a pártelnök-miniszterelnök újra a "mennybe menjen". Szóval egy sima kirándulás szintű "akció".
Obulus
2011. július 23. 17:39
Az állampolgárság minden magyar nemzetiségű embert megillet, de szavazni csak ott szavazzon, ahol él. Ott viselje szavazásának következményeit.
Mirmur
2011. július 23. 16:25
Ha kritikusak vagyunk, azt kell mondjuk, hogy Tőkés L-nak igaza van: 20 év alatt a magyarság inkább leépült, mint fejlődött. Ebben az anyaországi politikusoknak nagy a felelőssége, ezért nagyon itt az ideje felkötni a gatyájukat -- Egyébként itt is megismétlem a javaslatomat, mémként terjesztve: NEM AZT KELL SZÁMOLNI, HÁNYAN VALLJÁK MAGUKAT MAGYARNAK, HANEM AZT, HOGY HÁNYAN TUDNAK MAGYARUL. KI FOG DERÜLNI, HOGY ÓVATOS BECSLÉSSEL IS 20 MILLIÓ MAGYARUL ÉRTŐ EMBER ÉL A MAI KÁRPÁT-MEDENCÉBEN. A LEGNAGYOBB NYELVI KÖZÖSSÉG ERREFELÉ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!