Lassú felzárkózás

2011. július 12. 07:25

A kormányzat annyira be van szorítva a külső és az öröklött helyzetbe, hogy a nagy léptékű átalakításokkal is csak lassú felzárkózás várható.

2011. július 12. 07:25
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

„Mintha a hazai döntéshozók nagyon-nagyon megfeledkeznének arról, hogy jelenleg a magyar gazdaság hibernált állapotban van. Szinte minden az exportra épül, ami nem lenne baj, ha a kis cégek, egyéni vállalkozások is szállíthatnának a külpiacokra. Tehát hiába alacsony az államháztartási hiány, ha a magyar gazdaság teljesítménye nem növekszik, a munkanélküliségi ráta pedig magas szinten bereked, a termelés igen alacsony, mint ahogy a foglalkoztatás is. Nem érthetünk tehát azokkal együtt, akik azt vallják: Magyarország jelenleg előnyös pozícióban van. (...)

Ezzel együtt arra ösztökéljük a kormányt, hogy a Széll Kálmán-terv kapcsán legyen következetes. Ne engedjen az ilyen-olyan társadalmi oldalak zsarolásának, a reformokat ugyanis tovább nem lehet elodázni. A kormány eddigi működése a pénzügyi-gazdasági egyensúly helyreállításának, illetve megőrzésének a jegyében telt, a továbbiakban a kilábalás korszaka jöhet – ez azonban jelentősebb változtatások nélkül nem megy. Amúgy érdemes rápillantani Magyarország úgynevezett konzervatív felzárkózási tervére – viszonylag magas munkanélküliség háromszázalékos gazdasági növekedéssel –, amely az elemzők szerint a reális célkitűzés.

Vagyis annyira be van szorítva a kormányzat a külső és az öröklött helyzetbe, hogy a nagy léptékű átalakításokkal is csak lassú felzárkózás várható. Vagy legalább remélhető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50
2011. július 12. 10:17
Az ágica nevű kancád nyerítésér jobban bírod, igaz, Seggváry munkásőr, nicktolvaj?
zolka50
2011. július 12. 09:36
Seggváry! A vaszkuláris demencia - az Alzheimer-kórral szemben - hirtelen kezdődik és lépcsőzetesen romlik, lefolyása hullámzó. Hirtelen rosszabbodást követően a tünetek némiképp enyhülnek, majd egy hónapokkal-évekkel később bekövetkező újabb szélütés további romlást eredményez. A betegségnek ebben a formájában az ítélőképesség kevéssé érintett és a személyiség sem változik olyan mértékben. Ugyanakkor az emlékezetkiesés itt is jellemző, csak úgy, ahogy a tér- és időbeli tájékozódási zavar. Vizsgáltasd ki magad célirányosan. Én szóltam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!