Előre kurvák, gengszterek

2011. július 12. 09:57

Mostanában erősek vagyunk. Osztjuk a kokit meg a sallert, nem ijedünk meg holmi Európától vagy Amerikától. Senkitől. Kivéve a dohánylobbit.

2011. július 12. 09:57
Tóta W. Árpád
w

„Mostanában erősek vagyunk. Osztjuk a kokit meg a sallert, nem ijedünk meg holmi Európától vagy Amerikától, se sztrájktól, se tüntetéstől. Senkitől. Kivéve a dohánylobbit. Az ugyanis erősebb a Nemzeti Ügyek Kormányánál. A történelem furcsa fintora, hogy a kormányt, amely világhatalmakkal mert szembeszállni, éppen a dohánylobbi gyűrte le. Pedig hány hadosztálya van a dohánylobbinak? Egy se. Csak dohánya van neki.

A történet röviden annyi, hogy volt egy törvényjavaslat, amely fokozatosan emelte volna a cigaretta adóját, így rövid távon húszmilliárd forint bevételhez juttatva a költségvetést, hosszú távon pedig ösztönözve a leszokást. Ez a terv szépen végig is gurult a törvényalkotó gépezeten, hogy aztán a célegyenesben az Alkotmányügyi Bizottság ügyesen kisatírozza. Az Alkotmányügyi Bizottság neve még a megveszekedett ellenzékiekben is némi önkéntelen tiszteletet kelt, elvégre az alkotmány fontos és szent dolog. Az azzal foglalkozó testületet mégse úgy képzeljük el, mint egy kalózbandát.

Viszont igazából egy kalózbandát sokkal ügyesebbnek képzelek, mint ezeket a nyomorult alakokat. De még a cigány tolvajt is úgy ábrázolják a viccek, mint aki kitalál valami furmányos magyarázatot arra, hogy miért lopta el a lovat. Ezek erre sem vették a fáradságot. Inkább azt vallják be, hogy a feladatukra tökéletesen alkalmatlanok, mert ők is érzik, hogy a másik lehetséges megfejtés az ormótlan korrupció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2011. július 12. 15:31
Mi van Árpika ez a megújult Internacionálé szövege ? Na ezt kellett vón énekelni Lendvainak meg az apparátusznak 2006-ban .
brabant89
2011. július 12. 14:16
"De valakinek azért tudnia kell, honnan is kerülnek eléjük a szövegek, és mi azoknak az értelme. A logikája. Balsai valószínűleg még aznap rájött: mindenkinek világos, hogy hazudott. Pontosan emlékszik ő, kitől kapta a direktívát. Csakhogy valamiért nem mondhatja meg. Ő az, Akinek a Nevét Nem Mondjuk Ki. Az Anyag Hozója. Egy láthatatlan entitás, akit a köznépnek nem lehet felfedni; de akinek ugyanakkor határozott véleménye van a cigaretta jövedéki adójáról, mégpedig az, hogy nem kell emelni."
brabant89
2011. július 12. 14:13
További idézet Tóta W. cikkéből: "Megszavazták, de nem tudják, miért. Nem is kell tudniuk. A padtársuk súgta, vagy horoszkópban olvasták. Hozott anyagból dolgoznak, azt mondja Balsai bizottsági elnök, aki pontosan ezért az emberi minőségéért nyerte el az alkotmánybírói pozíciót a birkaiskolában. Nem emlékszik, hogy ki hozta az anyagot, de kurva jó anyag volt."
El Topo
2011. július 12. 13:49
Valamelyik baromarcú narancsarc megnézte a mellékelt videót Tóta posztjában? Ezeket a fogalmatlan senkiháziakat véditek, mintha anyátok lenne. Szarházi banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!