Tizenöt dolog, amit Isten utál az egyházban

2011. június 07. 14:57

Talán tanulunk a görbe tükörből.

2011. június 07. 14:57
Szűcs Sándor
Mindennapi

„Átnéztem egy prédikáció-sorozatot egyik kedvenc tanítómtól arról, mit is utál Isten az egyházban. Neki 12-es listája volt, bár kicsit tallózva a neten ez a téma többeket is érdekelt már, és találni rövidebb-hosszabb gyűjteményeket is. Hát én is elkészítettem a magam listáját – talán tanulunk a görbe tükörből.

Szóval az én listám:

1. Szellemi gőg és a „világ(iak)” lenézése.

2. Intolerancia – főképpen a bűnös ember azonosítása a bűnével.

3. Közöny – kifelé és befelé egyaránt. Misszióról szóló szöveg van, de igazából a saját „testvérem” sorsa sem érdekel.

4. Elkülönülés – világtól is, egymástól is (felekezetesdi versengés).

5. Alkalmi elkötelezettség – vagyis amikor a hívőkre nem lehet számítani.

6. Vallásos klónok vagy zombik (uniformizmus) – szektás agymosás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. június 08. 08:43
Túlságosan sokan nyilatkoznak az Isten nevében. Ezek az emberek a leghitetlenebbek: biztosak benne, az Úr sohasem fogja megcáfolni őket.
Honfi-fi
2011. június 07. 21:09
Azért lássuk be a felsoroltak, ha kivesszük belőle Istent -kár volt bele keverni- , mind emberi és mind negatív tulajdonságok, amiket nem szeretünk egymásban. És ha Istent bele is keverjük, akkor csak úgy van értelme, hogy ezeket a gyarló emberi hibákat azért kaptuk Istentől, hogy megbirkózzunk velük, egyfajta próbatétel képpen, hogy legyőzzük azokat a rossz tulajdonságainkat, miket másokban sem kedvelünk, annyira.
drieno
2011. június 07. 17:20
egyáltalán kit érdekelnek a "mindennapi"nak ezek a barom agymenései? a többi ökörség is inkább volt provokatív, mint értékelhető hozzászólás bármihez, és természetesen "katolikus " alapokon volt mindegyiknek, ennek is egy különös fénye... ez a bakáts-settenkedőt juttatja eszembe, az is mindig azzal jött a klubrádióban, hogy neki, mint hívő katolikusnak mi jut eszébe a fideszről....
P.A.
2011. június 07. 17:12
Egyébként ezzel mi a baj? Nem fogalmaz elég erősen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!